Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Ομόφωνη απόφαση 85ης Γ.Σ. Δ.Ο.Ε: Για τη φοίτηση στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο

Επειδή οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης ζήτησαν από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να διαχωρίσουν και να στείλουν τον αριθμό των αιτήσεων των γονέων που πληρούν τις “προϋποθέσεις” εγγραφής με βάση την Υ.Α. Φίλη και εκείνων των αιτήσεων που δεν τις πληρούν, η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε και καλεί τους...
 συναδέλφους Δ/ντές να αποστείλουν το συνολικό αριθμό των αιτήσεων θεωρούμενο ότι είναι ο πραγματικός αριθμός των αναγκών εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων. Η Δ.Ο.Ε καλύπτει συνδικαλιστικά τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

 «Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π.Ε. από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της στάθηκε απέναντι στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής και παράνομης Υπουργικής Απόφασης για το νέο τύπο σχολείου καθώς και της παράνομης εγκυκλίου που υλοποιεί τους απαράδεκτους περιορισμούς φοίτησης στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Σήμερα, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζητούν από τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να δηλώσουν ποια παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις φοίτησης στο ολοήμερο και ποια όχι (αλλά επιθυμούν τη φοίτηση).

Η 85η Γ.Σ. του κλάδου με ομόφωνη απόφασή της στη συνέχεια των αποφάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί και καλύπτει τους Δ/ντές Σχολείων και τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων να δηλώσουν ότι όλα τα παιδιά για τα οποία έχουν κατατεθεί  αιτήσεις φοίτησης στο ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό πληρούν τις προϋποθέσεις.

Λέμε όχι στους παράνομους περιορισμούς φοίτησης στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Στο παραπάνω πλαίσιο καλούμε και τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα ΠΥΣΠΕ με τη στάση τους να μη νομιμοποιήσουν τον προσδιορισμό των οργανικών κενών με βάση την παράνομη Υ.Α. και τις εγκυκλίους υλοποίησής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: