Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Απεργιακή κινητοποίηση για το θέμα των ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ στις 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

·   Η ιστορική κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Μαρτίου έδειξε με σαφήνεια ότι ο κόσμος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας αλλά και γενικότερα ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται σε αγωνιστική ανάταση και διεκδικεί αποφασιστικά μαζικούς διορισμούς απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.
·      Αυτός ο κόσμος δεν λύγισε μπροστά στην πολιτική της καταστολής αλλά με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα έσπασε την τρομοκρατία, άνοιξε τις πόρτες του Υπουργείου Παιδείας και σε μια μαζικότατη συνέλευση εκατοντάδων εκπαιδευτικών αποφάσισε αγωνιστική κλιμάκωση με νέα απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 9 Μάρτη.
·      Το Υπουργείο προσπάθησε να εκτονώσει την αντιπαράθεση καλώντας στο Υπουργείο την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ την Τετάρτη 7 Μαρτίου να συζητήσουν πίσω από κλειστές πόρτες, μακριά από τα ενοχλητικά συνθήματα των εκπαιδευτικών, στοχεύοντας στην εκτόνωση των κινητοποιήσεων και στην ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων. Σε αντίθεση με τη ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση προχωρώντας σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ερήμην του κινήματος.
·      Το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε την απάντηση του με τη συνέχεια των κινητοποιήσεων πανελλαδικά στις 9 Μάρτη μετά από κάλεσμα 41 συλλόγων Π.Ε και ΕΛΜΕ και συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων. Στη συνάντηση αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων με τον Υφυπουργό Παιδείας αναδείχθηκε η αναλγησία της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και η επιμονή στις αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές των μηδενικών διορισμών.
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Τα αιτήματα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία, εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, συνδέονται με την κοινωνική αναγκαιότητα να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο και με τους αγώνες ενάντια στις πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης, ενάντια στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων που συρρικνώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν θέσεις εργασίας (συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, υψηλός αριθμός μαθητών στις τάξεις, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών κλπ.). Αμφισβητούν έμπρακτα τα μνημονιακά δεσμά και την κυβερνητική πολιτική.

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργιακή κινητοποίηση και
στη συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Καρλοβάσου
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: