Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Τριάντα χρόνια εκπαιδευτικοί αγώνες - Ένα υπέροχο video της Νίνας Γεωργιάδου

Τρεις δεκαετίες τώρα, το περιοδικό, Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης συσπειρώνει το πιο ριζοσπαστικό, το πιο μαχητικό κομμάτι στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τα Αντιτετράδια δοκιμάζονται και δυναμώνουν στους εκπαιδευτικούς αγώνες. Στη μεγάλη απεργία του '88, στο μαθητικό κίνημα του ΄91, στη μάχη κατά του ΑΣΕΠ το '98, στην υπεράσπιση του άρθρου 16, στην απεργία του 2006.

Συνεχίζουν, με συνέπεια στην ταξική συγκρότηση των σωματείων, στην υπεράσπιση ενός δημόσιου σχολείου που θα αγκαλιάζει ισότιμα όλα τα παιδιά, με πείσμα για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση.

Τα Αντιτετράδια, τριάντα χρόνια τώρα, συνεχίζουν με λογισμό και όνειρο.

Τα Αντιτετράδια θα συνεχίσουν να κάνουν τις μηχανές του τυπογραφείου ν' αναστενάζουν, όσο υπάρχουν οι παραγκωνισμένοι μαθητές των πίσω θρανίων, τα εργασιακά σκλαβοπάζαρα, η ανεργία, η φτώχεια. Αλλά και τα αδιάβαστα ακόμα μηνύματα, πίσω απ' τις γραμμές των βιβλίων. Θα συνεχίσουν, "κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη στις υγρές τους παλάμες", όσο υπάρχει η αξιοπρέπεια, ο στοχασμός, η αντίσταση.

Νίνα Γεωργιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: