Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Δ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ: Για την Εξίσωση αδειών αναπληρωτών - μόνιμων εκπαιδευτικών

Κατατέθηκε στη Βουλή η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάγκη Εξίσωσης αδειών αναπληρωτών - μόνιμων εκπαιδευτικών. Μεταξύ των βουλευτών που συνυπογράφουν την ερώτηση συμπεριλαμβάνεται ο βουλευτής ν. Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης. Η Ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το: Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν και σε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθενται να προβούν, ώστε να υπάρξει εξίσωση αναπληρωτών και μονίμων, αναφορικά με το καθεστώς χορήγησης πάσης φύσεως αδειών.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι με κοινή απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις μέρες από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε νησιά της χώρας, θα μπορούν να λάβουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ιδίων, καθώς και στα ναύλα των ΙΧ και δικύκλων τους, για μετακινήσεις από και προς τα νησιά που υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: