Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Ποιοι ψήφισαν στη Βουλή τη διετή υποχρεωτική φοίτηση στα νηπιαγωγεία

Ψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα της 27ης Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη για διετή υποχρεωτική φοίτηση στα νηπιαγωγείαόλων των παιδιών της χώρας στα πλαίσια της συζήτησης «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις».

Την διάταξη για την καθιέρωση της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καταψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (Πασοκ), το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή. Παρόν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι τώρα η δημιουργία των υποδομών ώστε να υλοποιηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο η διετής υποχρεωτική φοίτηση στα νηπιαγωγεία της χώρας. Αυτό θα αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ υπουργείου και δήμων οι οποίοι αντιτάχθηκαν σθεναρά στην συγκεκριμένη αλλαγή. Η κόντρα δείχνει να έχει μέλλον.

Ως προς το σύνολο της ψηφοφορίας, επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ, «παρών» ψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: