Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Επεισοδιακή διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας- Κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας από εκατοντάδες αναπληρωτές

Ραγδαίες εξελίξεις στο Υπουργείο Παιδείας ύστερα από την συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι διεκδικούν μόνιμους διορισμούς!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr αυτή την ώρα πραγματοποιούν κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας, και όπως δηλώνουν δεν υποχωρούν αν δεν έρθει ο Υπουργός Παιδείας για να πραγματοποιηθεί συζήτηση.

Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται συνέλευση των αναπληρωτών εντός του Υπουργείου

Πάνω από 1.000 δάσκαλοι και καθηγητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Μαρούσι, στο υπουργείο Παιδείας, με κύριο αίτημα τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ένταση σημειώθηκε, όταν μέλη του ΠΑΜΕ -κι ενώ αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών είχε εισέλθει στο υπουργείο- προσπάθησαν επίσης να μπουν στο χώρο, αλλά δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν προχωρώντας στη ρίψη χημικών. Τουλάχιστον ένας νεαρός τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Στη συνέχεια διμοιρία των ΜΑΤ έμεινε έξω από την κεντρική πύλη του για να αποχωρήσει μετά από κάποια ώρα με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να μπουν στο προαύλιο και το κτίριο του.

Αργότερα, οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε ψήφισμα, το οποίο ζητεί να συγκληθούν οι ΕΛΜΕ με πρόταση για απεργία την επόμενη Παρασκευή.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε «την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, έξω από το υπ. Παιδείας, σε διαδηλωτές αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς χάνουν τη δουλειά τους και γι' αυτό ζητούν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών». Σε ανακοίνωση το κόμμα τόνισε ότι «η όξυνση της καταστολής και ο ζήλος της αστυνομίας σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, δείχνει ποιον θεωρεί εχθρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και που προσανατολίζει τη δράση της αστυνομίας».

H προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, καθώς όπως ανέφερε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν μπορεί να διεξαχθεί η συζήτηση σε τέτοιες συνθήκες. Σε αυτό συμφώνησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλος, και ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, που θα συμμετείχαν στη συνάντηση καθώς ο Κώστας Γαβρόγλου απουσίαζε.

Στο τραπέζι του διαλόγου θα τεθούν τα ζητήματα, που ήταν και αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι και στο Άγαλμα Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης, ενώ έκαναν συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν πανό, τα οποία μεταξύ άλλων έγραφαν το εξής: «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών - Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές» και «όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου».

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχει κηρύξει στάση εργασίας από 11:00-14:00 για την πρωινή βάρδια, από 14:00-17:00 για την απογευματινή και από 18:00-21:00 για την εσπερινή.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να καλύψουν με αντίστοιχη στάση εργασίας το υπόλοιπο του ωραρίου των απογευματινών και των εσπερινών σχολείων.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών προκηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 3:00, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη | ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: