Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

2 Οκτώβρη απεργούμε ενάντια στο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο κυβέρνησης - ΕΕ

Σχετική εικόναΑγαπητοί συνάδελφοι,

Η απεργία στις 24/09 αποτέλεσε, μετά τις εργατικές κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ, την πρώτη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Ήταν μια πρώτη προειδοποιητική απεργία ενάντια στα αντεργατικά μέτρα του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» κυβέρνησης- ΣΕΒΕΕ. Οι απεργοί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις απαίτησαν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που τα δίνει όλα στους «επενδυτές» και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και περιλαμβάνει πλήθος αντεργατικών διατάξεων, υψώνοντας χίλια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Με την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη έγινε ένα σημαντικό βήμα. Τώρα υπάρχει ανάγκη συνέχειας και κλιμάκωσης. Το επιβάλει:

· η επιμονή της κυβέρνησης να φέρει τον αναπτυξιακό, αντισυνδικαλιστικό νόμο.

· η συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης και η διατήρηση των μνημονιακών νόμων.

· η ανάγκη όλων μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Η παρατεταμένη υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, η εγκατάλειψη των κτηριακών υποδομών των σχολείων, η καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, η αναπλήρωση των άνισων δικαιωμάτων μεταξύ αναπληρωτών και μόνιμων συναδέλφων, η εργασιακή ανασφάλεια, η μη λειτουργία ακόμα των Δ.Υ.Ε.Π. σε συνδυασμό με την κατάργηση του Α.Μ.Κ.Α. στα προσφυγόπουλα και την αδυναμία πλέον εμβολιασμού τους, ολοκληρώνουν το δυσμενές για τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της τοπίο.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση (με στάση εργασίας 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.) της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

· Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση

· Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μείωση των ωρών εργασίας. Παλεύουμε για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση - ΕΕ εργοδοσία

· Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς κι αμοιβής και σύγχρονα δικαιώματα!

Ζητάμε άμεσα:

1. την προκήρυξη επιπλέον 3ωρης στάσης από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου για να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 10.00 π.μ., ενάντια στο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» των αντεργατικών ρυθμίσεων για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.

2. Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 10.00 !!!

(εφόσον καλυφθεί από το Δ.Σ. του συλλόγου)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: