Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ολα τριγύρω αλλάζουν, αλλά οι πολιτικοί μας αλλάζουν μόνο ρόλους


Πολιτική επιστράτευση Ναυτεργατών 2006. Κυβέρνηση Ν.Δ.

ΠαΣοΚ: " Η κυβέρνηση άλλοτε λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος και άλλοτε ως Ηρώδης, καθώς και ότι αντί του διαλόγου διάλεξε τον αυταρχισμό. Ματαίως ψάχνει, να βρεί υποκινητές· αυτούς πρέπει να αναζητήσει στις πολιτικές της κυβέρνησης. Η κυβερνητική απόφαση για πολιτική επιστράτευση απέναντι στην απεργία των ναυτεργατών, αποτελεί και την τελική απόδειξη για το είδος των επιλογών της σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης και επιχειρεί να διχάσει τους πολίτες,"

Λιάπης Ν.Δ.: "Λυπάμαι για τη σύγκριση με Παπαδόπουλο και Μακαρέζο και τη Δικτατορία γενικότερα. Το σύνταγμα, στο άρθρο 22, επιτρέπει την επιστράτευση. Τα νησιά μας είχαν αποκλειστεί, έπρεπε να τα προστατεύσουμε και ασκήσαμε το νόμιμο δικαίωμά μας. Δεν το θέλαμε, αλλά ήταν αναγκαίο το μέτρο. Τα περισσότερα αιτήματα των εργαζομένων είχαν ικανοποιηθεί. Τα δικαιώματά τους είναι σεβαστά, αλλά μέχρι ενός ορίου, όχι όταν γίνεται κατάχρηση».

Πολιτική επιστράτευση Φορτηγατζήδων 2010. Κυβέρνηση ΠαΣοK

Παπακωνσταντίνου ΠαΣοΚ: «Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα, δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας»

Σταύρος Καλαφάτης Ν.Δ.: «Η κυβέρνηση όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Δεν έκανε ειλικρινή διάλογο και άφησε τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα. Με δυσμενέστατες συνέπειες για όλη τη χώρα. Και τώρα σπεύδει με ακραία μέσα να λύσει μια ακραία κατάσταση που η ίδια δημιούργησε».

Διαβάστε και το άρθρο του Αντώνη Ρουπακιώτη πρώην προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, αν είναι νόμιμη η επιβολή πολιτικής επιστράτευσης απεργών σε καιρό ειρήνης.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: