Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Εν μέσω αντιδράσεων εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το Ασφαλιστικό


Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το Ασφαλιστικό για το Δημόσιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη. Στις βασικές αλλαγές του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η σταδιακή εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά. Παράλληλα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στις διατάξεις εκείνες που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με κινητοποιήσεις απαντά η ΑΔΕΔΥ.

Αύριο, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί και έως τη λήξη του ωραρίου. Στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί διάβημα διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, αντιδρώντας στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Συμβολικές καταλήψεις θα λάβουν χώρα και σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) από τις 07:30 έως τις 09:00 το πρωί των υπηρεσιών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (Όθωνος 10 Σύνταγμα) και από τις 12:00 μέχρις τις 13:00 των υπηρεσιών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ-ΤΕΑΥΕΚ Ευαγγελιστρίας 5 Καλλιθέα).

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει πως «Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αντιασφαλιστικές επιλογές της Κυβέρνησης που κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση, μειώνουν τις συντάξεις, καταργούν την 13η και 14η σύνταξη, διαλύουν τα Επικουρικά Ταμεία, αυξάνουν τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας», προειδοποιώντας ότι «Ο αγώνας ενάντια τις αντιασφαλιστικές επιλογές θα είναι διαρκείας».

Στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) θα πραγματοποιήσουν ένστολη διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανακοίνωσε το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων. Kατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιούνται παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, επισκεπτήρια συγγενών, επισκεπτήρια συνηγόρων κρατουμένων, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε ματαιώσεις και αλλαγές στις ώρες αναχώρησης πτήσεων προχωρούν η Aegean Airlines την Πέμπτη, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας (11:00-15:00) που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: