Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ο αποπροσανατολισμός δεν κρύβει τις αντιλαϊκές επιλογές...

ΜΑΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ως... έθνος φαντασιόπληκτων ο υπουργός Οικονομικών και πολύ καλά μας έκανε.
Αμάν πια με τα σύνδρομα καταδίωξης που διακατέχουν τους Έλληνες...
Το ξεκαθάρισε ο άνθρωπος: Δεν υπάρχουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Απλά «επικαιροποιείται» το μνημόνιο από μήνα σε μήνα...
Τι να κάναμε δηλαδή, να το αφήναμε... εκτός μόδας. Είναι δυνατόν να έχουμε σχεδόν Σεπτέμβρη και να κινούμαστε με το μνημόνιο του Ιούνη; Πού ακούστηκε τέτοιο πράγμα για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα;
Το ότι με κάθε «επικαιροποίηση» ακριβαίνουν προϊόντα, περικόπτονται ασφαλιστικά δικαιώματα, κόβονται μισθοί, τσεκουρώνονται συντάξεις, είναι απλές λεπτομέρειες φυσικά ανάξιες προσοχής.
Επίσης, ο υπουργός μας είδε και... «φως στο τούνελ». Δε θα πάνε χαμένες οι θυσίες μας, λέει.
Όως εμείς δεν είχαμε ούτως ή άλλως καμία αμφιβολία γι' αυτό. Δε θυμόμαστε άλλωστε στο παρελθόν θυσίες του ελληνικού λαού που δε βρέθηκε κανείς να τις ...εισπράξει.
Και ομόλογα δομημένα γίνονται, και επιχορηγήσεις, και δάνεια και επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές. Γνωρίζουμε φυσικά από ποιους και για ποιους.
ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ λοιπόν στις πανελλαδικές εξετάσεις, κι αυτό συνιστά «απαξίωση» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ωρύεται η Νέα Δημοκρατία... Με λευκή κόλλα μπαίνεις στα ΤΕΙ.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι με... λευκή κόλλα βγαίνεις, αφού απαξιώνονται τα πτυχία.
Οσο για το ενδιάμεσο διάστημα των σπουδών τίποτε δεν είναι... λευκό. Τουναντίον, υπάρχει μαυρίλα αφού οι φοιτητές καλούνται να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους στην εξαίρετη... δωρεάν Παιδεία μας.
Ομως, αυτά καθώς φαίνεται δε θέλουν ούτε οι «πράσινοι» ούτε οι «γαλάζιοι» να βρίσκονται στο επίκεντρο του προβληματισμού. Το να συζητάμε για το σύστημα εισαγωγής και μόνο είναι αυτό που τους βολεύει.

Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: