Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ


Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου
Κακαγιάννη Αντώνη

Από 23-25 Αυγούστου 2010 καλούνται οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν δήλωση προτίμησης προσωρινής τοποθέτησης σε ένα ή περισσότερα σχολεία της περιοχής διορισμού τους.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί:

Οι Νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται προσωρινά σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής με απόφαση του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ), μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους για το οποίο διορίζονται.

Στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών προτιμώνται κατά σειρά όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες τοποθέτησης προερχόμενες από:
1. οικογενειακούς λόγους:  Μόρια γάμου: 4, 1ου παιδιού: 4, 2ου παιδιού: 4, 3ου παιδιού: 6 και 7 για κάθε ένα από τα επόμενα παιδιά,
2. συνυπηρέτηση: Μόρια 4
3. εντοπιότητα:  Μόρια 2 (εφόσον ζητούν τοποθέτηση σε σχολική μονάδα Δήμου η κοινότητας που είναι δημότες)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας κατά τις προσωρινές τοποθετήσεις προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπερέχουν κατά κριτήριο αν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά:
1. στη συνυπηρέτηση
2. στην εντοπιότητα
3. στους οικογενειακούς λόγους
4. στη συνολική υπηρεσία (Μόρια: 2 για κάθε έτος υπηρεσίας)
5. στις δυσμενείς συνθήκες σχολείων όπου υπηρέτησαν (κάθε σχολείο έχει τις δικές του μονάδες)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα επιμέρους κριτήρια λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και η σειρά δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με το νέο νόμο 3848/2010 που ψηφίστηκε για την εκπαίδευση, οι νεοδιοριζόμενοι, μένουν υποχρεωτικά στην πρώτη τους τοποθέτηση τρία (3) χρόνια. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας θα μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας, όπου υπηρετούν. Η εντοπιότητα μοριοδοτείται πλέον με 4 μόρια από δύο (2) και 2,5 μόρια για κάθε έτος υπηρεσίας, από δύο (2).

Τα πρώτα 2 έτη θα είναι δόκιμοι και θα είναι υπό την επιτήρηση του «ΜΕΝΤΟΡΑ». Μετά τα 2 έτη αφού αξιολογηθούν και εφ’ όσον κριθούν κατάλληλοι θα μονιμοποιούνται, θα μετατάσσονται ή θα απολύονται σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 5* και 6* του Κεφαλαίου Α΄ του άρθρου 16 του ν. 1566/1985.

5. "Εκπαιδευτικοί που κρίνονται, κατά τις αξιολογικές κρίσεις, ακατάλληλοι για την προσφορά διδακτικού έργου, μπορεί όμως να κριθούν ως επαρκείς για την άσκηση διοικητικού έργου, παραπέμπονται με απόφαση του νομάρχη στο κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει σύμφωνα με τις διατάξεις της επόμενης παραγράφου"

6. "Το κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο εξετάζει όλα τα στοιχεία του φακέλου, καλεί σε ακρόαση τον κρινόμενο και μπορεί να εξετάζει κάθε άλλο χρήσιμο στοιχείο. Αν ο εκπαιδευτικός κριθεί απολυτέος με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων απολύεται για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Αν το κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο διαπιστώσει ότι ο κρινόμενος δεν είναι κατάλληλος για το έργο του εκπαιδευτικού ή έχει σοβαρούς λόγους υγείας, κρίνεται όμως επαρκής για την προσφορά διοικητικής υπηρεσίας, μπορεί να αποφασίσει τη μετάταξή του σε προσωρινή θέση διοικητικού προσωπικού των διευθύνσεων ή γραφείων της εκπαίδευσης, εφόσον έχει υπερεπταετή και δεν συμπλήρωσε εικοσιπενταετή πραγματική συντάξιμη υπηρεσία. Στην περίπτωση αυτή συνιστάται προσωρινή θέση διοικητικού προσωπικού με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, την οποία καταλαμβάνει ο μετατασσόμενος. Η θέση αυτή καταργείται με την αποχώρησή του από την υπηρεσία".

Πάντα στη διάθεσή σας
Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826 - 2273027770

Δεν υπάρχουν σχόλια: