Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ


Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Α.), ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, με υπομνήματα, συναντήσεις και συνομιλίες, είχε επισημάνει σε όλους τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου και σε όλους τους τόνους την ανάγκη για μεγαλύτερο αριθμό διορισμών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο για τη φετινή χρονιά όσο και  για τις επόμενες.

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε και η σημερινή πραγματικότητα των 11.466 συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τους μειωμένους διορισμούς δημιουργούν «τις καλύτερες προϋποθέσεις» για την δυσλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.


Απορούμε πραγματικά με τις διαβεβαιώσεις  και τη σιγουριά της Υπουργού κας Διαμαντοπούλου  για την εύρυθμη έναρξη της  νέας σχολικής χρονιάς με 2.825 διορισμούς, με εντολή για 27 ή και 30 μαθητές ανά τμήμα, με μηδενικούς διορισμούς σε αρκετές ειδικότητες – γενικές και κυρίως τεχνικές – αν και υπάρχουν διαπιστωμένα οργανικά κενά που έχουν υποβληθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου από τις αρμόδιες Διευθύνσεις. Να επισημανθεί ότι αρκετές τεχνικές ειδικότητες δεν συμπεριελήφθησαν  στην εγκύκλιο για τους μόνιμους διορισμούς, χωρίς να υπάρχει εμφανή αιτία. 

Η Υπουργός έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της δίκαιης και αξιοκρατικής αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών. Όμως :
1. Πως εξηγείται η είσοδος στους  πίνακες  του 24μηνου εκπαιδευτικών με μικρότερη των 24 μηνών  προϋπηρεσία, σύμφωνα με την ενημέρωση των πινάκων  της 11ης Αυγούστου 2010;
2. Πως εξηγείται η ένταξη  στους πίνακες διορισμών εκπαιδευτικών ιδιωτικής προϋπηρεσίας, με προϋπηρεσία στο δημόσιο σχολείο   20 μηνών, εφόσον η ημερομηνία πρόσληψης των πρώτων αναπληρωτών για το 2009-2010 έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 και η συνολική τους προϋπηρεσία για τη χρονιά 2009-2010 δεν μπορεί να αριθμεί 10 μήνες;

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών αγωνίζεται και απαιτεί άμεσα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών επιπλέον των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων στη διάρκεια της χρονιάς 2010-2011.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                        Η Οργ. Γραμματέας

Δουλγεράκη Αθηνά                                                                  Παντζαρτζή Ευανθία

Δεν υπάρχουν σχόλια: