Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 12/11/2010

Των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Σάμου.
Κακαγιάννη Αντώνη, Μεσοχωρίτη Παντελή
Πολλές φορές μέχρι τώρα έχουμε αναφερθεί στον τρόπο που οι εκπρόσωποι της Διοίκησης αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως υπεράνω όλων και στο πώς αυτό βρίσκει εφαρμογή στην επιδεικτική και κραυγαλέα απαξίωση τόσο προσώπων όσο και θεσμών. Το τελευταίο “χτύπημα” όμως είναι τόσο εξόφθαλμα προκλητικό, που καταδεικνύει με τα πιο μελανά χρώματα το πραγματικό πρόσωπό τους.
Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου (20-10-10) και τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό θεμάτων (7), ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ  να ορίζονται συχνότερα οι συνεδριάσεις και τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης να είναι λιγότερα, ώστε να μπορούν οι αιρετοί αφενός να προετοιμάζονται σωστά πάνω σ' αυτά, αφετέρου η συζήτησή τους να γίνεται χωρίς την ασφυκτική πίεση του χρόνου.
Αντ΄αυτού, την Τετάρτη, 10/11, ειδοποιηθήκαμε από τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ ότι για την Παρασκευή 12/11 (!!!) είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με εννέα (9) αυτή τη φορά θέματα. Στην εύλογη αντίδρασή μας με βάση το προηγούμενο σκεπτικό, η απάντηση που λάβαμε ήταν : “εμείς βάζουμε όσα θέματα θέλουμε”!!!
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη Δ/νση Α/θμιας Eκπ/σης Σάμου για να ενημερωθούμε -όπως είναι αυτονόητο- πάνω στα θέματα της Η.Δ, αλλά η γραμματεία ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ!!!
Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα καθώς:
1.    Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γίνει σωστή προετοιμασία για τόσα πολλά θέματα, ιδίως γι αυτά που αφορούν τοποθετήσεις και διαθέσεις εκπαιδευτικών και που εξ ορισμού χρειάζονται μεγάλη προσοχή αφού αφορούν πολλούς συναδέλφους.
2.    Υπήρξε απόκρυψη πληροφοριών πάνω στα θέματα Η.Δ. μετά από εντολή του ίδιου του Προέδρου (!!!)
3.  Οι συνεδριάσεις δε γίνονται όσο τακτικά χρειάζεται, ώστε να καθίσταται αποτελεσματικότερη η επεξεργασία των θεμάτων.
Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε την ίδια αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά εκ μέρους του και μάλιστα με ειρωνεία μάς αντέτεινε ότι δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία (;) ότι πρέπει να ενημερώνονται οι αιρετοί για το περιεχόμενο των θεμάτων Η.Δ
Αυτή η συμπεριφορά είναι πρωτοφανής!!! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι αιρετοί έχουν το δικαίωμα της ενημέρωσης, γι΄ αυτό το λόγο εκλέγονται εξάλλου!
Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι στην πράξη οι τοποθετήσεις, διαθέσεις και τροποποιήσεις διαθέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (θέματα Η.Δ.) έχουν ήδη γίνει “προφορικά” από τη διοίκηση, χωρίς να έχει συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ και χωρίς να ενημερωθούν οι αιρετοί, αποφασίσαμε να απόσχουμε από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της 12-11-10. Αυτό που πρέπει να καταλάβει η διοίκηση είναι ότι απευθύνεται σε ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ μέλη και οφείλει -αν μη τι άλλο- να σέβεται τις αποφάσεις ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ!
Την Παρασκευή 12-11-10 ενημερωθήκαμε από τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ ότι η συνεδρίαση τελικά αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας και θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010 με τα ίδια θέματα.
Η θέση μας παραμένει η ίδια και για την επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 15-11-10 και ζητάμε από τη ΔΟΕ και το Δ.Σ. του Συλλόγου να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την προκλητική συμπεριφορά του Δ/ντή Εκπ/σης και Προέδρου του ΠΥΣΠΕ Σάμου απέναντι στους αιρετούς του Συλλόγου.

Κακαγιάννης Αντώνης
Μεσοχωρίτης Παντελής

Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: