Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Π.Ε.Α.Ε. : ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου ως μία ακόμα επέτειο, όσο κι αν προσπαθούν να κλείσουν τους αγώνες του ‘73 στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Γιατί η κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα και το μήνυμα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει επίκαιρο. Αν το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα είχε τότε να αντιμετωπίσει τα τεθωρακισμένα της στρατιωτικής Χούντας, τώρα βρίσκεται μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Στις πορείες μας βροντοφωνάζουμε ότι θέλουμε ΨΩΜΙ· Γιατί οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αγγίζουν το 20% και οι φόβοι για επιπλέον περικοπές επιβεβαιώνονται, γιατί η ανεργία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, γιατί χιλιάδες συμβασιούχοι είναι απολυμένοι, γιατί χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν άνεργοι και όσοι εργάζονται ως ελαστικά εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Στις πορείες μας βροντοφωνάζουμε ΠΑΙΔΕΙΑ· Γιατί η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση καταργείται, τα πτυχία δεν εξασφαλίζουν κανένα εργασιακό δικαίωμα, τα σχολεία υπολειτουργούν και η γνώση αντικαθίσταται από την πληροφορία σε ένα σχολείο φραγμών, διαχωρισμών και ξενοφοβίας.

Στις πορείες μας βροντοφωνάζουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ· Γιατί ποινικοποιείται το δικαίωμα στην απεργία όταν κάθε φορά η κυβέρνηση ανακηρύσσει τις απεργίες ως παράνομες και καταχρηστικές, όταν σε κάθε πορεία και διαμαρτυρία είμαστε αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής, όταν η χώρα ολόκληρη σύρθηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς ποτέ να ερωτηθεί κανείς για αυτό.

Κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Κάποιοι μας θέλουν άβουλους, φοβισμένους, πειθαρχημένους. Όμως, το νόημα στη ζωή μας το δίνουμε εμείς με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας και όχι αυτοί με την εκμετάλλευση και τη φύμωση.

Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη, 17/11, 3.00μ.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος. Για να βροντοφωνάξουμε πιο δυνατά από ποτέ 

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

(Χανιά: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, 7μ.μ., Ιωάννινα: Δόμπολη, 6μ.μ., Μυτιλήνη: Κεντρικά Λύκεια, 6μ.μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: