Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Σε μπλοκάρισμα του εισπρακτικού μηχανισμού του Ιπποκράτειου νοσοκομείου περνούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Μπλοκάρουν τον εισπρακτικό μηχανισμό του νοσοκομείου Ιπποκράτειο από την Τρίτη 23 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΝΙΘ υλοποιώντας την απόφαση της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για την εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης στην υγεία. Από τις 8 π.μ. οι νοσοκομειακοί γιατροί θα βρίσκονται μπροστά στο κτίριο της διοίκησης στο Ιπποκράτειο προκειμένου να μπλοκάρουν τα ταμεία και να μην αφήσουν κανέναν ασθενή να πληρώσει. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΝΙΘ) Στρατής Πλωμαρίτης «στην κίνηση μας αυτή ζητήσαμε τη στήριξη των πρωτοβάθμιων σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, των συλλόγων ασθενών και γενικότερα όλων των κομματιών της κοινωνίας που βιώνουν την ανεργία και τις τραγικές περικοπές σε ένα κράτος πρόνοιας το οποίο οφείλει ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο να τους συμπαρασταθεί στις ώρες ανάγκης. Επιπλέον τόνισε ότι «η κίνηση αυτή θέλουμε να μην περιοριστεί στο χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας και γι`αυτό ως ΕΝΙΘ θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε καθημερινά το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία».

Τέλος, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία ανέφερε συγκεκριμένα ότι «πέρα από την χρόνια έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τα νοσοκομεία πάσχουν από σημαντικές ελλείψεις στις υποδομές. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Ιπποκράτειο και οι δύο αξονικοί τομογράφοι είναι εδώ και καιρό χαλασμένοι και το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών με έναν μεταχειρισμένο τομογράφο δάνειο ενός ιδιώτη. Αντίστοιχα στο ΑΧΕΠΑ ο μαγνητικός τομογράφος είναι πάνω από τέσσερα χρόνια χαλασμένος»!
Παράλληλα η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς όλης της χώρας «να πιέσουν κατά το διάστημα αυτό για δωρεάν επισκέψεις και εξετάσεις στο ΕΣΥ και τις κατά τόπους νοσοκομειακές ενώσεις «να πραγματοποιήσουν καταλήψεις στα κτίρια διοίκησης και στα γραφεία κίνησης όλη αυτή την εβδομάδα για τη διασφάλιση του δικαιώματος της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης"

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: