Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η σύμβαση της ντροπής, νέα σχέση ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη σύμβαση των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα απασχοληθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου θα υπογράψουν σχετική Σύμβαση μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2010‐2011

Η δαπάνη των μηνιαίων αποδοχών των ανωτέρω εκπαιδευτικών θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο των Πράξεων.

Για την απασχόληση των εκπαιδευτικών θα τηρούνται απαραιτήτως παρουσιολόγια για τις ώρες διδασκαλίας τους στις σχολικές μονάδες που θα τοποθετηθούν, με ευθύνη των Διευθυντών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων. Τα πρωτότυπα παρουσιολόγια των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών θα αποστέλλονται στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ευθύνη των Διευθυντών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, ενώ στις σχολικές μονάδες θα τηρούνται αντίγραφα των παρουσιολογίων.

Στους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με πλήρη απασχόληση πρέπει να ανατεθούν 24 ή 25 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Στους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να ανατεθούν 21 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η απασχόληση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που είναι αδύνατη η κάλυψη πλήρους ωραρίου, δηλ. 24 και 21 ωρών αντίστοιχα και μετά από τεκμηριωμένη απόφαση του αντίστοιχου Διευθυντή Εκπαίδευσης και την έγκριση της Διεύθυνσης Προσωπικού Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας ή Ειδικής Αγωγής είναι δυνατή η απασχόληση εκπαιδευτικών με λιγότερες ώρες.

Δείτε και την ανακοίνωση της Π.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: