Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Δημήτρης Αδαμίδης: Δήλωση αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας (εξαιρετικό κείμενο)

"Δεν φανταζόμουν τότε, ότι σήμερα η χώρα μου θα υποχρέωνε τους μετανάστες να δουλεύουν απλήρωτοι ή με μηδαμινή αμοιβή, θα τους έριχνε τσακισμένους από τα τζάμια του υπουργείου εργασίας λόγω ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας, θα τους πετούσε στην θάλασσα, θα τους απαγόρευε την πρόσβαση στα νοσοκομεία, θα τους μετέτρεπε σε πειραματόζωα υποχρεώνοντας τους γιατρούς να τους χορηγούν αποκλειστικά γενόσημα (δηλαδή φασόν) φάρμακα - που είναι άγνωστο αν έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα ή και παρενέργειες, θα τους έδιωχνε και θα έστελνε τα ΜΑΤ εναντίον τους!!"
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ...


Όταν το 1998 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος που απένεμε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το πρόγραμμα Προληπτικής Παιδιατρικής Νομού Ξάνθης, που αφορούσε τους μειονοτικούς πληθυσμούς της περιοχής (Πομάκους, Ρομά, Τουρκόφωνους Μουσουλμάνους και μετανάστες), αισθανόμουν περήφανος για τη χώρα μου που δίδασκε έμπρακτα τι θα δικαιοσύνη και ισότητα. «…Ότι την του Ιπποκράτους τέχνην αόκνως θεραπεύων εις την Υγείαν μεγάλως συνεβάλετο… Εμφορούμενος από ανθρωπιστικό και κοινωνικό αίσθημα πέρα από την προσφορά του στην υγεία, έδειξε στους μειονοτικούς πληθυσμούς το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας…» ανέφερε τότε το σκεπτικό της Ακαδημίας. Το κλιμάκιο της Προλητικής Παιδιατρικής Ξάνθης πραγματοποίησε 81.000 εμβολιασμούς, και 120.000 προληπτικές εξετάσεις παιδιών, ανεβάζοντας το επίπεδο εμβολιασμού από 14% σε 100% και μειώνοντας θεαματικά τη νοσηρότητα των πληθυσμών αυτών μέσα σε 10 χρόνια. Δεν φανταζόμουν τότε, ότι σήμερα η χώρα μου θα υποχρέωνε τους μετανάστες να δουλεύουν απλήρωτοι ή με μηδαμινή αμοιβή, θα τους έριχνε τσακισμένους από τα τζάμια του υπουργείου εργασίας λόγω ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας, θα τους πετούσε στην θάλασσα, θα τους απαγόρευε την πρόσβαση στα νοσοκομεία, θα τους μετέτρεπε σε πειραματόζωα υποχρεώνοντας τους γιατρούς να τους χορηγούν αποκλειστικά γενόσημα (δηλαδή φασόν) φάρμακα - που είναι άγνωστο αν έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα ή και παρενέργειες, θα τους έδιωχνε και θα έστελνε τα ΜΑΤ εναντίον τους!!

Εμείς οι Ξανθιώτες ξέρουμε καλά τι εστί πρόσφυγας και μετανάστης: χιλιάδες από μας μεγαλώσαμε σαν παιδιά με τις γιαγιάδες μας, μακριά από τους γονείς μας που δούλευαν στα εργοστάσια της Γερμανίας, αρκετών από εμάς οι παππούδες είχαν έρθει πρόσφυγες από την Καππαδοκία και τον Πόντο. Εμείς οι Ξανθιώτες ζούμε όλοι αρμονικά σε μια πολυπολιτισμική περιοχή και ξέρουμε ότι η διαφορετικότητα δεν αποτελεί ούτε πρόβλημα, ούτε απειλή, αλλά πλούτο!! Εμείς οι επιστήμονες ξέρουμε ότι ένα πρόβλημα λύνεται μόνο με την αντιμετώπιση της αιτίας του (που εν προκειμένω είναι η καταλήστευση των χωρών των μεταναστών από τη Δύση) και όχι με τη βία. Εμείς οι γιατροί ξέρουμε ότι η ρατσιστική αντιμετώπιση ομάδων πληθυσμού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δημιουργία προβλήματος στην δημόσια Υγεία.

Με την ιδιότητα λοιπόν του γιατρού, του επιστήμονα, του Ξανθιώτη και του ανθρώπου δηλώνω Αλληλέγγυος στην απεργία πείνας των μεταναστών.



ΞΑΝΘΗ 2/2/2011


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ


ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ Γ.Ν.ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: