Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 31 Γενάρη 2011

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου
Κακαγιάννη Αντώνη
Τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. Προσωρινή τοποθέτηση αναπληρωτή (Α.Μ.Ω.) Πληροφορικής. 2. Προσωρινή τοποθέτηση αναπληρωτών (Α.Μ.Ω.) Μουσικής.
Στο πρώτο θέμα έγινε η τοποθέτηση της κας Χριστοδουλάκη Μαρίας στη Β’ Σάμου και στα ολοήμερα σχολεία 1ο Αγίου Κηρύκου (10 ώρες) και Ξυλοσύρτη (4 ώρες).
Στο δεύτερο θέμα, ενώ διορίστηκαν εφτά (7) αναπληρωτές Α.Μ.Ω Μουσικής, δεν προσήλθαν οι τέσσερις (4). Έτσι, στην Α’ Σάμου τοποθετήθηκαν:
  •  ο κος Σπυρίδωνος Θεόδωρος στα Ολοήμερα Δ.Σ. Μεσαίου, Όρμου Καρλοβάσου, Λέκκας, Υδρούσας, Αγίου Κων/νου από δύο (2) ώρες στο καθένα και Κοντακέικων τέσσερις (4) ώρες.
  •  η κα Ξενάκη Μαρία στα ολοήμερα 1ο και 3ο Σάμου από τέσσερις (4) ώρες, Πύργου, Χώρας, Κοκκαρίου από δύο (2) ώρες. Σύνολο 14 ώρες για τον κάθε συνάδελφο.
Επίσης, στη Β’ Σάμου τοποθετήθηκε η κα Ιννίνου Σταματία στα ολοήμερα 1ου Αγίου Κηρύκου οκτώ (8) ώρες, 2ου Αγίου Κηρύκου τέσσερις (4) ώρες και Ξυλοσύρτη δύο (2) ώρες.
Μετά τις τοποθετήσεις, παραμένουν 28 αδιάθετες ώρες στην Α’ Σάμου και 8 στη Β’ Σάμου. Συγκεκριμένα από 4 ώρες στα ολοήμερα Βαθέος, 2ο Σάμου και από 2 στα ολοήμερα Παγώνδα, Παλαιοκάστρου, Πυθαγορείου, Χώρας. Επίσης από 4 ώρες στην πρωινή ζώνη των Δ.Σ. Παγώνδα, Πυθαγορείου και Χώρας. Στη Β’ Σάμου από 4 ώρες στα ολοήμερα σχολεία Ευδήλου και Χριστού Ραχών.
Μετά από ενημέρωση από την υπεύθυνη του Ολοήμερου ότι υπάρχει συνάδελφος ειδικότητας Γερμανικών, όπου διδάσκει 4 ώρες ως ωρομίσθια  σε Δ.Σ. και παράλληλα και ως ΑΜΩ στη Β/θμια Εκπ/ση, μετά από επικοινωνία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας, σας γνωρίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι ειδικότητας Α.Μ.Ω. έχουν συμπληρώσει τις (14) ώρες που δικαιούνται από το ΕΣΠΑ και προσφέρουν παράλληλα στην Α/θμια ή Β/θμια Εκπ/ση επιπλέον (4) ώρες ως ωρομίσθιοι- πέρα ότι είναι παράτυπο, δε λαμβάνονται υπόψη ούτε η προϋπηρεσία, αλλά ούτε μπορούν και να πληρωθούν από το ΕΣΠΑ. Η απάντηση της Διοίκησης είναι ότι έχει ζητηθεί εγγράφως από το Υπουργείο να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα.
Ως έκτακτο θέμα ζήτησα να συζητηθεί η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων μετά την ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ενώ λοιπόν συμφωνήθηκε αρχικά από όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα και μάλιστα επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την Περιφέρεια, για να επιβεβαιώσουμε ότι θα αποδέχονταν τελικά τη νέα μας πρόταση, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων αποχώρησε ξαφνικά από τη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να συζητηθεί το θέμα… Φαίνεται ότι αρχικά συμφώνησε νομίζοντας ότι δε θα δεχτούν την αλλαγή από την περιφέρεια, ακούγοντας όμως ότι σύστημα ήταν ακόμη ανοιχτό, σαμποτάρισε (φεύγοντας) την όλη διαδικασία! Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η Διοίκηση δεν ήθελε να αλλάξει την υπάρχουσα μοριοδότηση. Παρόλα αυτά ζητήσαμε να μπει ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, αν δε είναι πολύ αργά…
Παρακαλούνται οι Δ/ντές των σχολείων να ενημερώσουν το Σύλλογο Διδασκόντων
Κακαγιάννης Αντώνης  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου  6944271826 – 2273027770

Δεν υπάρχουν σχόλια: