Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

6η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων

την Τετάρτη, 16-2-11, στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος έγινε η 6η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέματα: 1. ενημέρωση από τους αιρετούς, 2. απολογισμός χορού, 3. εκδήλωση για την Παιδεία στις 19/2/11, 4. απεργία 22-23/2/11, 5. υποχρεωτικότητα σεμιναρίων, 6. έξοδα μηχανογράφησης μισθοδοσίας και 7. συγκρότηση του προεδρείου.

1. Πριν τη συνεδρίαση η ΠΑΣΚ πρότεινε στο Δ.Σ. να συζητηθεί ως πρώτο θέμα η συγκρότηση του Προεδρείου και ομόφωνα έγινε αποδεκτό. Η πρόταση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας ήταν πάλι η ίδια και στην έκτη συνεδρίαση. Να γίνει αντιπροσωπευτικό προεδρείο, ανάλογα με τη δύναμη των παρατάξεων, χωρίς αποκλεισμούς καμίας παράταξης.
Η ΠΑΣΚ ζήτησε και πάλι να πάμε σε ψηφοφορίες, διευκρινίζοντας όμως ότι θέλει διαπαραταξιακό, θέση που διατυπώθηκε και στην 5η συνεδρίαση, και ότι δε θα θέσει υποψηφιότητα στη θέση του Προέδρου, αλλά θα θέσει υποψηφιότητα σε κάποιο από τα υπόλοιπα αξιώματα του Προεδρείου, χωρίς όμως να διευκρινίσει  σε ποιο.
Από τη ΔΑΚΕ, ο κος Μεσοχωρίτης Παντελής, είχε ακριβώς την ίδια πρόταση και στην έκτη συνεδρίαση, δηλαδή αντιπροσωπευτικό-αναλογικό με βάση τις ψήφους των παρατάξεων, θέση που έχει διατυπώσει και πανελλαδικά η ΔΑΚΕ στην πρόσφατη ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Διαφοροποιήθηκε η κα Χατζηκώστα ζητώντας και πάλι τη θέση του προέδρου, πράγμα όμως που δε συνάδει με τη έννοια του αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Γι΄ αυτό της ζητήσαμε και πάλι να επανεξετάσει την θέση της και να στηρίξει την παραπάνω πρόταση, ώστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας, πράγμα που δεν έγινε.
Τότε η Ανεξάρτητη Επικοινωνία επανέλαβε και πάλι ότι αν τα 4 μέλη του Δ.Σ. επιθυμούν, να συγκροτηθούν σε σώμα, να προχωρήσει η διαδικασία στις ψηφοφορίες, αλλά με αποχώρηση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και να αναλάβει ο πλειοψηφών σύμβουλος της ΠΑΣΚ, ως δεύτερη δύναμη να προχωρήσει σε ψηφοφορίες. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
Στη συνέχεια έγινε πρόταση να προχωρήσει η διαδικασία στα υπόλοιπα θέματα. Η κα Χατζηκώστα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει θέματα του Συλλόγου, εφόσον δε γίνει συγκρότηση, και ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ από το Δ.Σ. παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων μελών να παραμείνει να συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα. Τελικά φαίνεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την κα Χατζηκώστα είναι μόνο η θέση της Προέδρου, αδιαφορώντας για την ουσιαστική λειτουργία του Συλλόγου και τη συζήτηση των άλλων θεμάτων. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη μη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα.
Από τα υπόλοιπα θέματα (η ΠΑΣΚ ήθελε να συζητηθεί μόνο η εκδήλωση στις 19-2-11, αλλά τελικά παρέμεινε και για τα υπόλοιπα) συζητήθηκαν: ο οικονομικός απολογισμός του χορού, η στάση μας στη 48ωρη απεργία στις 22-23/2/11 και η υποχρεωτικότητα των σεμιναρίων. Η ενημέρωση από τους αιρετούς και το θέμα των εξόδων μηχανογράφησης μισθοδοσίας θα συζητηθούν στο επόμενο Δ.Σ.

2. Η εκδήλωση για την Παιδεία της 19/2, που συνδιοργανώνει ο Σύλλογός μας με την ΕΛΜΕ Σάμου και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, μετατίθεται την Παρασκευή, 25 Φλεβάρη και ώρα 7.00, στο Δημαρχείο Βαθέος. Στα σχολεία θα αποσταλεί το κείμενο της πρόσκλησης με την παράκληση να ενημερωθούν οι Σύλλογοι Γονέων και να διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές.

3. Το Σάββατο 12 Φλεβάρη έγινε ο χορός στο κέντρο «ΚΥΜΑ» στον Άγιο Κων/νο.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτήθηκαν το 2010. Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους  συναδέλφους που τίμησαν με την παρουσία τους το χορό του Συλλόγου. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά για όλους.
ΕΣΟΔΑ
ΕΞΟΔΑ
Προσκλήσεις
1823
Κέντρο
1530
λαχεία
850
πίτα
140


προσκλήσεις
50


λαχνοί
20


δώρα
50


μελάνια
70
ΣΥΝΟΛΟ
2673

1860
Οι λαχνοί της λαχειοφόρου που παραμένουν αδιάθετοι είναι οι: 11, 737, 561, 782, 201, 140, 24, 198, 419, 440, 208, 13, 3, 683, 625, 632, 15, 8, 41, 149, 714, 684, 320, 496, 146, 734, 40, 611, 856.
Επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ. για να παραλάβετε τα δώρα σας.
Το κέρδος του συλλόγου από το χορό είναι 813 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε στην πρώην πρόεδρο του συλλόγου, ότι εκκρεμούν οι αποδείξεις των εκπαιδευτικών για τη συνδρομή που τους έχει κρατηθεί από το δώρο των Χριστουγέννων, αλλά όπως διαπιστώθηκε από την περιοδεία μας στα σχολεία δεν έχουν κοπεί ούτε και οι αποδείξεις της προηγούμενης χρονιάς!!!  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Διευθυντές σχολείων-νηπιαγωγείων να έχουν επιβαρυνθεί ήδη με 15 ευρώ έκαστος από πέρυσι συν 15 ευρώ φέτος, συνολικά 30 ευρώ, επειδή έπρεπε να καταθέσουν την απόδειξη που θα έπαιρναν από το Σύλλογο στη σχολική επιτροπή για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το νέο Δ.Σ.- όπως και να συγκροτηθεί σε σώμα, δε θα παραλάβει το ταμείο του Συλλόγου, αν δεν έχουν τακτοποιηθεί οι εκκρεμότητες.

4. Σχετικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε σεμινάρια που διοργανώνονται, εκτός του εργασιακού ωραρίου, σας ενημερώνουμε ότι :
  • Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι σε καμία περίπτωση να παρακολουθούν σεμινάρια που πραγματοποιούνται, εκτός του εργασιακού τους ωραρίου.
  • Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, εφόσον πράγματι έχουν ως στόχο την ουσιαστική επιμόρφωση των συναδέλφων, μπορούν να πραγματοποιούν τα σεμινάρια σε εργάσιμες ημέρες και ώρες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ώστε να μην παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
5. Το Δ.Σ. του συλλόγου συμμετέχει στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Δ.Ο.Ε. και ζητά από τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που γίνονται μαζί με την ΕΛΜΕ Σάμου την Τρίτη 22 Φλεβάρη και ώρα 11:00 στην πλατεία Καρλοβάσου και την Τετάρτη  23/2, 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Μπορείτε να δείτε την απόφαση της ΔΟΕ στο site http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=7767.

Διαβάστε  την  5η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: