Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων Σάμου

ΠΡΟΣ  : ΔΟΕ
ΚΟΙΝ. :  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
                        Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΑΜΟΥ
                        ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                 
Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου ζήτησε με εγκύκλιό της να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων έως τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου (10η πρωινή). Αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, ζητήσαμε παράταση μιας ημέρας από την περιφέρεια Β. Αιγαίου και από το Δ/ντή Εκπ/σης Σάμου, προκειμένου να διαμορφώσουμε ως Δ.Σ. την τελική μας πρόταση, δεδομένου ότι είχε οριστεί συνεδρίαση για την επομένη (25/1). Το αίτημα για παράταση δεν έγινε αποδεκτό και έτσι το ΠΥΣΠΕ Σάμου συνεδρίασε στις 24/1/2011 και διαμόρφωσε την πρότασή του, χωρίς να υπάρχει η τελική πρόταση του Συλλόγου.
Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και αφού ενημερώθηκε από τους αιρετούς και για την απόφαση του ΠΥΣΠΕ, διαμόρφωσε ομόφωνα την τελική του πρόταση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της Σάμου, η οποία είναι η εξής:
Για την Α’ Σάμου:
o        5 μόρια όλα τα σχολεία-νηπιαγωγεία της πόλεως Σάμου
o        6 μόρια τα σχολεία-νηπιαγωγεία Καρλοβάσου και Κοκκαρίου
o        7 μόρια τα σχολεία–νηπιαγωγεία Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Κοντακεΐκων, Λέκκας και Παλαιοκάστρου
o        8 μόρια τα σχολεία–νηπιαγωγεία Αγίου Κων/νου, Υδρούσας, Μαραθοκάμπου και Ηραίου
o        9 μόρια τα σχολεία–νηπιαγωγεία Παγώνδα, Πύργου, Πλατάνου, Βουρλιωτών, Κουμεΐκων
o        10 μόρια το σχολείο Καλλιθέας     
Επίσης προτάθηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής τριετίας των νεοδιόριστων και της διετίας των υπόλοιπων συναδέλφων (άρθρα 4 & 30 του ν.3848/10) και αύξηση των κινήτρων παραμονής τους σε μια περιοχή. Συγκεκριμένα, τη δεύτερη χρονιά τα μόρια των σχολείων να πολλαπλασιάζονται επί συντελεστή 1,5, την τρίτη επί 1,8 και την τέταρτη χρονιά ή και τις επόμενες να διπλασιάζονται τα μόρια, με την προϋπόθεση ότι δε θα υποβάλουν εν τω μεταξύ αίτηση μετάθεσης.
2. Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 οι αιρετοί του συλλόγου στο ΠΥΣΠΕ Σάμου ζήτησαν να συζητηθεί- ως έκτακτο θέμα η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων στην Α’ Σάμου, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Ενώ λοιπόν συμφωνήθηκε αρχικά από όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα και μάλιστα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την Περιφέρεια, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι θα αποδέχονταν τελικά τη νέα μας πρόταση, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων (μέλος του ΠΥΣΠΕ) αποχώρησε ξαφνικά από τη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να μη συζητηθεί τελικά το θέμα, πράξη που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά… 
Ζητάμε να πάρετε θέση και να ζητήσετε από την Περιφέρεια και το Δ/ντή Εκπ/σης Σάμου
α) να λάβουν υπόψη την ομόφωνη πρόταση του Συλλόγου για τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων της Σάμου, όπως άλλωστε αναφέρεται ρητά στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας 
β) να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ ώστε να προωθηθεί η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ., πριν να  είναι αργά. Διαφορετικά η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου θα είναι υπεύθυνη για τη μη αποδοχή της πρότασης του συλλόγου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
                                                                                                                  Για το Δ.Σ.
                                                                                                       Κακαγιάννης Αντώνης
Πλειοψηφών σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: