Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 31 Μαρτίου 2011

Την Πέμπτη, 31/3/2011, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με μοναδικό θέμα την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων σε 12/θμια κλίμακα. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση αναμοριοδότησης  που είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συλλόγου στις 25 Ιανουαρίου 2010, με βάση τη 10/θμια κλίμακα δεν έγινε δεκτή τότε από το ΠΥΣΠΕ, αλλά ούτε και την τωρινή την έλαβαν στο ελάχιστο υπόψη. 
Το περίεργο είναι, ότι ενώ στο προηγούμενο ΠΥΣΠΕ η πρόταση της Διοίκησης ήταν 7 μόρια για τα σχολεία της πόλεως Σάμου με 10/θμια κλίμακα, τώρα η νέα πρόταση  διαμορφώνεται στα 6 μόρια, με 12/θμια κλίμακα! Γιατί, αφού είχαν περιθώριο να δώσουν μόρια στους συναδέλφους, δεν το έπραξαν; Είναι το μόνο που παραμένει δωρεάν…  
Διαφώνησα με την εισήγηση του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ και συμφώνησα με τις προτάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων Σάμου και Ικαρίας, ως όφειλα.

Δείτε τη νέα πρόταση του ΠΥΣΠΕ για την Α’ και Β' Σάμου που διαμορφώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις και με τη διπλή ψήφο (!) του Προέδρου.
 

Συνάδελφοι, 

από την πρώτη ματιά στις προτάσεις για την αναμοριοδότηση των σχολείων, φτάνουμε –πιστεύουμε- σε κάποια εύλογα συμπεράσματα:

α)  η προχειρότητα των προτάσεων της διοίκησης είναι απλά παροιμιώδης… Δεν υπολόγισαν ούτε χιλιομετρικές αποστάσεις ούτε οργανικότητα ούτε δυσμενείς συνθήκες (απόδειξη η μοριοδότηση ανάμεσα σε Εύδηλο και Άγιο Κήρυκο!)… Όλα σ΄ ένα τσουβάλι, με εμφανείς διαφορές σ΄ αυτά τα κριτήρια ανάμεσα σε σχολεία της ίδιας ομάδας!

β) όσον αφορά το νησί της Σάμου, η κλίμακα παραμένει και πάλι ουσιαστικά 10βάθμια, αφού μόνο ένα σχολείο -και μάλιστα μονοθέσιο- κάνει χρήση των 12 μορίων… Η μοριοδότηση των συναδέλφων, ειδικά για μια παραμεθόρια περιοχή όπως η δική μας, που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για το νησί, σαμποτάρεται σκόπιμα…

γ) το γεγονός ότι η Διοίκηση αγνοεί επιδεικτικά τις προτάσεις των Συλλόγων Δασκάλων για τα σχολεία είναι μια συμπεριφορά που δε στέκει ξέχωρα από τη στάση και τις δηλώσεις και της ίδιας της υπουργού Παιδείας για το μάχιμο συνδικαλισμό. Το γεγονός όμως ότι οι ίδιοι άνθρωποι που τώρα καταψηφίζουν τις προτάσεις του Συλλόγου, υπήρξαν και οι ίδιοι συνδικαλιστές, δείχνει τελικά τι εξυπηρετούσε τόσα χρόνια η εμπλοκή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα…

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου, 6944271826–2273027770

Δεν υπάρχουν σχόλια: