Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 14 & 18 Νοεμβρίου 2011

Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. διαθέσεις εκπ/κών ΠΕ32 και ΠΕ11 από τη Β/θμια εκπ/ση 2. επανεξέταση του 1ου θέματος του ΠΥΣΠΕ, 2/11 (εξέταση αίτηση θεραπείας εκπ/κού ΠΕ07 Γερμανικών–ΑΜΩ).
è  Στο πρώτο θέμα έγινε η διάθεση μόνο της εκπαιδευτικού ΠΕ32 κας Βιδάλη Ιωάννα, η οποία τοποθετήθηκε στα σχολεία 1ο, 2ο, 3ο, Βαθέος, Πυθαγορείου και Κοκκαρίου από δύο (2) ώρες. Οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ11 από τη Β/θμια δεν εξετάστηκαν, επειδή κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ είχαν αποσπασθεί σε άλλα ΠΥΣΔΕ.
è Στο δεύτερο θέμα  εξετάστηκε εκ νέου η αίτηση θεραπείας εκπαιδευτικού ΠΕ07 (Γερμανικών –ΑΜΩ), η οποία ζητούσε, ενώ ήταν τρίτη (3) στον πίνακα τοποθετήσεων, τις ίδιες ώρες γερμανικών στα σχολεία, έναντι των άλλων εκπαιδευτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (2/11) η ένστασή της απορρίφθηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ.
Στις 14 Νοεμβρίου, το ΠΥΣΠΕ επανήλθε με το ίδιο θέμα και, αφού, πήραν τέσσερις (4) ώρες Γερμανικών από μόνιμη εκπ/κό ΠΕ07 από το Δ.Σ. Όρμου καρλοβάσου, τις διέθεσαν στη συγκεκριμένη αναπληρώτρια ΑΜΩ.
Διαφώνησα με την εισήγηση του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ, επειδή δεν μπορούμε να παίρνουμε ώρες από μόνιμη εκπαιδευτικό ΠΕ07, που έχει διατεθεί από τη Β/θμια και χωρίς να συμπληρώνει το ωράριό της,  να δίνονται ώρες σε αναπληρώτρια ΑΜΩ της Α/θμιας Εκπ/σης.
è Στο τρίτο θέμα (ΈΚΤΑΚΤΟ) τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής Πανούσος Χρήστος ΠΕ19 (Πληροφορικής) στο 1ο Δ.Σ. Καρλοβασίου.
Την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. διαθέσεις εκπ/κών ΠΕ11 από τη Β/θμια εκπ/ση 2. τοποθετήσεις αναπληρωτών ειδικοτήτων (ΑΜΩ) 3. αναγνώριση συνάφειας διδακτορικού τίτλου και 4. έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου (ΕΚΤΑΚΤΟ).

è Στο πρώτο θέμα ζήτησα αναβολή, επειδή δεν υπήρχαν οι αιτήσεις των εκπ/κών  με τις προτιμήσεις τους στα σχολεία και μετά και από την τηλεφωνική επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους έπρεπε τουλάχιστον να αναβληθεί το θέμα, αλλά η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ δεν το δέχτηκε. Έτσι τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ11 Κεραμιδά Αθανασία, στο 1ο Σάμου, Νικολαΐδου Μαρία στο 2ο και 3ο Σάμου και Τριανταφυλλίδης Πέτρος στο Δ.Σ. Μυτιληνιών.
è Στο δεύτερο θέμα τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές ειδικοτήτων (ΑΜΩ) σε Δημοτικά σχολεία που μπορείτε να τους δείτε εδώ
è   Στο τρίτο θέμα αναγνωρίστηκε η συνάφεια διδακτορικού τίτλου εκπαιδευτικού ΠΕ11, ενώ στο τέταρτο θέμα εγκρίθηκε η άσκηση ιδιωτικού έργου σε εκπαιδευτικό ΠΕ70.
Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών λήγουν στις 30 Νοεμβρίου 2011 και έχουν το δικαίωμα της οριστικής τοποθέτησης στο ΠΥΣΠΕ Σάμου και οι Νεοδιόριστοι του 2010-11.

Πάντα στη διάθεσή σας
Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: