Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τι ισχύει στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2011-12

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2011-12. Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2011 και μπορεί να ανακληθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Οι μεταθέσεις γίνονται μέσα στο μήνα Απρίλιο
Δικαίωμα μετάθεσης έχουν οι εκπαιδευτικοί :

1. που έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια στην οργανική τους θέση μέχρι 31 Αυγούστου 2012, εκτός των νεοδιοριζόμενων που χρειάζονται τρία χρόνια, σύμφωνα με το ν. 3848/2010 (άρθρο 30)
2. που μέχρι και το σχολικό έτος 2009-2010 έχουν υπηρετήσει την οργανική τους θέση στο σχολείο στο οποίο έχουν μετατεθεί ή έχουν τοποθετηθεί μέχρι 31-8-2011.
3.  που έχουν διοριστεί σε δυσπρόσιτο σχολείο και διανύουν τη διετή υποχρεωτική υπηρεσία τους στο σχολείο.
Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν διορισθεί ή έχουν μετατεθεί μέχρι και το 2009-10 και δεν έχουν υπηρετήσει την οργανική τους θέση δεν επηρεάζονται από το νέο νόμο, αρκεί όμως να υπηρετήσουν την οργανική τους ένα (1) έτος για να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης.
Οι εκπαιδευτικοί που θα πάρουν μετάθεση πρέπει να παραμείνουν δύο έτη στην οργανική τους θέση για να έχουν εκ νέου δικαίωμα μετάθεσης

Οι Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν το 2010-11 πρέπει να κάνουν αίτηση οριστικής τοποθέτησης στην περιοχή που έχουν διοριστεί. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Νοέμβριο πρέπει να συμπληρώσετε δύο (2) αιτήσεις :
ü      μία μετάθεσης εκτός ΠΥΣΠΕ, όσοι έχετε το δικαίωμα και
ü      μία μετάθεσης ή οριστικής τοποθέτησης στην περιοχή που έχετε διοριστεί.

Αν δε συμπληρωθεί το έντυπο της μετάθεσης το Νοέμβριο (δεν δηλώνονται σχολεία, αλλά μόνο περιοχές μετάθεσης) τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί από το ΠΥΣΠΕ στα κενά που μένουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων-τοποθετήσεων και ενδεχομένως να τοποθετηθούν σε σχολεία που δεν επιθυμούν.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι εκπαιδευτικοί που έχουν τα λιγότερα μόρια θα τοποθετηθούν σε σχολεία που έχουν τα περισσότερα μόρια.
Όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να μετατεθούν από Α΄ Σάμου στη Β’ ή αντίστροφα πρέπει να κάνουν αίτηση μετάθεσης το Νοέμβριο, επειδή είναι διαφορετικές περιοχές.

Μπορείτε να δείτε και τα μόρια των μεταθέσεων της τελευταίας τριετίας εδώ
Πάντα στη διάθεσή σας
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου   
Κακαγιάννης Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: