Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗ NEA ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! 
MAZIKH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!

ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ! ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ


ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!


Συνεχίζεται συντονισμένα η κυβερνητική/εισαγγελική προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του αγώνα τόσο της ΓΕΝΟΠ όσο και ενός διαρκώς ευρυνόμενου κύματος αντίστασης από φορείς και επιτροπές ενάντια στο άδικο και αντισυνταγματικό ηλεκτρο-χαράτσι για τα ακίνητα. 


Στο υπό κατάληψη Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ, στη Μεσογείων μετέβη νωρίς  το απόγευμα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωάννης Δραγάτσης, προκειμένου να δώσει τέλος στην κατάληψη που πραγματοποιείται από στελέχη κι εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με συμμετοχή πολιτών, φορέων και επιτροπών ενάντια στα χαράτσια από την Κυριακή το απόγευμα. 
Ο Εισαγγελέας, αποχωρώντας τελικά γύρω στις 17:20 απο το Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ,  δήλωσε πως  δίνει τρεις ώρες προθεσμία στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  για να αποχωρήσουν από το κτίριο, διαφορετικά, -σύμφωνα με πληροφορίες- θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου . 
 
Οι συνδικαλιστές, μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα του εισαγελέα, αποφάσισαν να μην σταματήσουν τον αγώνα τους. Αντίθετα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο σημείο, καλούν και άλλους συναδέλφους τους καθώς και εργαζόμενους από άλλους χώρους να συστρατευθούν μαζί τους και να ενισχύσουν την κατάληψη


Αυτή την ώρα εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, πολίτες, εργαζόμενοι άλλων κλάδων, συνδικαλιστικές οργανώσεις, δημοτικοί φορείς και επιτροπές ενάντια στα χαράτσια βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων, δίνοντας έμπρακτα -με τη συμμετοχή τους-  συλλογική απάντηση  και μήνυμα αντίσταστης ενάντια στους κυβερνητικούς εκβιασμούς και την εισαγγελική τρομοκρατία, με στόχο την κατάργηση του άδικου χαρατσιού.


Δημοσιογραφικές πληροφορίες  θέλουν τον εισαγγελέα να παραπέμπει -μετά και τη λήξη του τελεσίγραφου- την ''διεκπεραίωση'' του έργου της εκκένωσης του κτιρίου της Μεσογείων στις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες μέχρι στιγμής (21:20) βρίσκονται παραταγμένες στη λεωφοριολωρίδα απέναντι από το κτίριο της ΔΕΗ. 


Για αύριο (Τετάρτη 23/11) το μεσημέρι στις 13:00 εχει προγραμματιστεί συναυλία αλληλεγγύης στον ίδιο χώρο. Καλούν οι Δήμοι Αργυρούπολης-Ελληνικού, Βύρωνα, Πετρούπολης, Περιστερίου, Νίκαιας-Ρέντη, Ν. Ιωνίας, Σαρωνικού κά.  Διοργάνωση: ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΕΚΑ, Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. 


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, με κάλεσμά του από νωρίς το απόγευμα πραγματοποιεί  συγκέντρωση αλληλεγγύης και κοινού αγώνα με τους εργαζόμενους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Β. Μουλόπουλο και Μιχ. Κριτσωτάκη, τον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥN, Δημ. Βίτσα και τα μέλη της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκη και Κ. Μαρματάκη παρευρίσκονται στην κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στη Μεσογείων.  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ. Κριτσωτάκης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

''Είμαστε αυτή τη στιγμή στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ όπου οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ υπερασπίζονται από την Κυριακή δικαιώματα των πολιτών που δεν έχουν να πληρώσουν τα παράνομα, αντισυνταγματικά και βάρβαρα μνημονιακά χαράτσια, αλλά και εκείνων που αρνούνται να συναινέσουν σε παράνομα κελεύσματα.

Όσο μεγάλη είναι η απόσταση της τρικομματικής συγκυβέρνησης από τη διάθεση του ελληνικού λαού, άλλο τόσο μεγάλη είναι και η απόσταση του νόμου που θέλουν κάποιοι να εφαρμόσουν από το δίκιο της κοινωνίας και των ανθρώπων που ανθίστανται.

Πριν από λίγη ώρα ο Εισαγγελέας απείλησε ότι θα διατάξει τη βίαιη εκκένωση του κτιρίου και θα σταματήσει το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της ΔΕΗ που υπερασπίζονται λαϊκά δικαιώματα. Για ποιο δίκαιο και ποιο νόμο μιλούν; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ γιατί είμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού ενάντια σε αντισυνταγματικούς, παράνομους και αντικοινωνικούς νόμους. Είμαστε με το νόμο που υπηρετεί το δίκιο.''

Λίγο πριν τις 7, έφτασε στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία  συνομίλησε με τον κ.Φωτόπουλο και σε δηλώσεις της ζήτησε να καταργηθεί ο νόμος για το χαράτσι.
Συγκεκριμένα δήλωσε: « Ο νόμος για το χαράτσι είναι άδικος και παράνομος. Δεν αντέχει ο λαός. Αυτό που γίνεται εδώ εκφράζει τον λαό και απηχεί το σύνολο της κοινωνίας. Πως θα καταργηθεί; Να ξεσηκωθεί ο λαός. Οι δικαστικοί δεν μπορούν να προσπαθούν να εφαρμόσουν ένα νόμο που είναι παράνομος».
«Θα δώσουμε μάχη» είναι το τελευταίο σύνθημα που επικρατεί αυτή την ώρα.

Αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στις 1.00 μ.μ  οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αναγγείλει ότι θα συμμετέχουν  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-συμπαράστασης στο Κέντρο της ΔΕΗ στη Μεσογείων,  που διοργανώνεται από την ομάδα πρωτοβουλίας Δήμων της Αττικήςως έμπρακτη συμπαράσταση στους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Ασφάλεια. Η διοίκηση της ΔΕΗ είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της ΓΕΝΟΠ για την κατάληψη του Κέντρου, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

 Η εντολή της κ. Ράικου ήταν να σχηματιστούν δικογραφίες με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων για τη διάπραξη ''αδικημάτων''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: