Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΑΜΟΥ : Απάντηση στη βαρβαρότητα με Κίνημα Αντίστασης και Ανατροπής !

Η «κυβέρνηση Παπαδήμου», υπαγορευμένη από τα μεγάλα διεθνή αφεντικά, συγκροτήθηκε ώστε να προωθήσει ακόμα πιο αποφασιστικά τις πολιτικές που βγάζουν τη χώρα στο σφυρί και τη ζωή των εργαζόμενων, το μέλλον της νεολαίας, υποθήκη στα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, των ξένων και ντόπιων αφεντικών. Αυτή την «εθνική ευθύνη» να ξεπουλήσουν ότι απέμεινε από τη χώρα και ταυτόχρονα να τη μετατρέψουν ολόκληρη σε ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, την ανέλαβαν από κοινού "οι εθνοσωτήρες" του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Μια μαύρη, εγκάθετη συγκυβέρνηση που εκβιάζει και εκφοβίζει νύχτα μέρα το λαό προσπαθώντας να τον πείσει να υποταχθεί: Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τυράννους, μας λένε. Δεν έχετε σχέδιο για το μέλλον σας, μας επισημαίνουν. Πρέπει να υποταχθείτε στη βαρβαρότητα με αντίτιμο την αιώνια δουλεία, μας συμβουλεύουν! Είναι –τάχα- ρεαλιστές. Μας λένε «ανοιχτά» τις «πικρές αλήθειες»  που «πρέπει να ξέρουμε» για να κάνουμε το «σωστό»…

Είναι αδίστακτοι υπηρέτες των πιο αντιδραστικών και εχθρικών για την ίδια τη ζωή του λαού, κοινωνικών δυνάμεων δηλαδή του ντόπιου κεφαλαίου, των γάλλων τραπεζιτών, των γερμανών βιομηχάνων, των αμερικάνικων πολυεθνικών!  

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Σία, είναι έρμαια και ενεργούμενα όλων αυτών που η απάντηση τους στην κρίση, είναι η καταλήστευση χωρών, η υποδούλωση λαών, η επιβολή κοινωνικού-εργασιακού- μεσαίωνα στις εργαζόμενες μάζες. Ο ρεαλισμός τους και τα σχέδια τους για το μέλλον συνοψίζονται στο να σώσουν το τομάρι τους οι 50-100 οικογένειες των σύγχρονων μαυραγοριτών που εκπροσωπούν! Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αποκαλύφθηκαν τα αντιδραστικά παραμύθια με τα οποία κυβέρνησαν τη χώρα για δεκαετίες! Ότι η μεγάλη οικογένεια της «δημοκρατικής» Δύσης η ΕΕ, η ΟΝΕ, το ΝΑΤΟ, δεν είναι παρά μηχανισμοί οικονομικής-παραγωγικής-κοινωνικής ακόμα και πολεμικής, εξόντωσης χωρών και λαών, χάριν των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων!

Ποιο είναι το πιο εφιαλτικό σενάριο;

Μας βομβαρδίζουν καθημερινά με «σενάρια» πτωχεύσεων, χρεοκοπίας με ή άνευ ευρώ, μαζικής εξαθλίωσης, κοινωνικών και πολιτικών εκτροπών, και άλλα ανάλογα. Ναι, είναι βάσιμα όλα αυτά! Εξάλλου ήδη συμβαίνουν
ü      Κατάργησαν το μισθό, τη σύνταξη, την περίθαλψη, για όσους δουλεύουν
ü      Κατάργησαν το δικαίωμα στη δουλειά για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας.
ü      Καταργούν τα βιβλία, τη θέρμανση, τα ίδια τα σχολεία και τις σπουδές για τη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας.
ü      Πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις αποσύρονται και αναδεικνύονται, στις Κάννες, στο Βερολίνο, στην Ουάσιγκτον, παραβιάζοντας ακόμα και τις τυπικές διαδικασίες του  καθεστώτος…
ü      Τώρα φτάσαμε στο σημείο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να απειλούνται άμεσα να μείνουν χωρίς ρεύμα-θέρμανση-φαγητό! 

Όλα αυτά και τα χειρότερα που κάθε μέρα προκύπτουν, γίνονται ενώ εκτελούνται πιστά οι προσταγές της τρόικας που ολοένα και θεριεύουν. Και είναι φανερό πως το βάθος και οι μορφές της παραπέρα επιδείνωσης, καθόλου δεν εξαρτώνται από τα ντόπια αφεντικά και τα κόμματα του συστήματος, αφού αυτά τα ορίζουν τα συμφέροντα, οι ανταγωνισμοί  και η κρίση των μεγάλων δυνάμεων.

Γιατί λοιπόν απαιτούν, με καθημερινούς εκβιασμούς και ανοιχτή τρομοκρατία-καταστολή, να λουφάξουμε;
  •  Το πιο εφιαλτικό σενάριο για αυτούς είναι να παραδέρνουν στην κρίση και στις επιταγές των μεγάλων δυνάμεων της ΕΕ και των ΗΠΑ και ταυτόχρονα να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα εξεγερμένο λαό, που παλεύει για τα δίκια του και την προοπτική του. Όπως συνέβη στην απεργία της 19-20/10, όπως συνέβη την 28η Οκτώβρη!
  • Το πιο εφιαλτικό σενάριο για μας, τους εργαζόμενους και όλο το λαό, είναι να μαίνεται διεθνώς και στη χώρα μας, η σφαγή των λαϊκών- εργατικών κατακτήσεων, να απειλείται η ίδια η υπόσταση της χώρας και εμείς να είμαστε άπραγοι θεατές και της σφαγής και του υποδουλωμένου μέλλοντος μας.
Ο μαζικός ξεσηκωμός είναι όρος ζωής για το σήμερα. Αλλά και η απόλυτα αναγκαία πράξη για να κερδίσουμε το αύριο, την προοπτική της κοινωνίας των εργαζομένων χωρίς ξένους και ντόπιους αφέντες. Σε αυτές τις συνθήκες πολιτικής και ταξικής θύελλας είναι που θα διεκδικήσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας. Τώρα πια η ίδια η ζωή δείχνει, πως όσοι «διεκδικούσαν» μεταρρυθμίσεις με «διαλόγους» και εκλογές, είτε αναζητούσαν και αναζητούν ρόλο στα πλαίσια του συστήματος, είτε απλώς είναι βαθιά νυχτωμένοι για τις πραγματικότητες του κόσμου ετούτου!

Παλεύουμε για ένα σωματείο των εργαζομένων του και των αγώνων!

Μόνο με ένα τέτοιο σωματείο θα μπορούμε να συμβάλλουμε και να είμαστε μέρος ενός μαζικού κινήματος αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής του συστήματος.
  •  Ένα σωματείο που δεν θα είναι ουρά και όμηρος των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά θα παλεύει σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με κάθε προοδευτική συλλογικότητα εργαζομένων και νεολαίας, να ξεπεράσει τα όρια πάλης που αυτές θέτουν.
  •  Ένα σωματείο που δεν θα κατακερματίζεται σε συντεχνιακούς στόχους και διαιρέσεις που καθημερινά  καλλιεργεί το Υπουργείο και η κυβερνητική πολιτική, αλλά θα ενώνει, αναπληρωτές και μόνιμους όλων των ειδικοτήτων, στη βάση των ισχυρών κοινών μας στόχων.
Αυτό το σωματείο  το εχθρεύονται   η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ, που σε συνθήκες άγριας επίθεσης επιδόθηκαν στην απεργοσπασία και στο συντεχνιασμό, για να υποδείξουν τη διάλυση και την παραίτηση ως «διέξοδο» στους συναδέλφους. Όντας «παιδιά» των χρεοκοπημένων στη λαϊκή συνείδηση κομμάτων τους και του συστήματος,  κάνουν και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην στερεωθεί η αγωνιστική ενότητα των συναδέλφων, για να ηττηθεί η ελπίδα που γεννήθηκε στις φετινές Γενικές Συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αυτό το σωματείο το υπονομεύει η ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ) τόσο με την πολιτική της, όσο και με την «λογική» της απαίτησης υπαγωγής του σωματείου και του κινήματος στον εαυτό της. Απαίτηση που για να «επιχειρηματολογηθεί», δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τη λασπολογία και τη συκοφαντία ενάντια στον κόσμο που αγωνίζεται.

Αυτό το σωματείο μπορεί να χτίζεται και να κατακτιέται με τη μαζική ενεργητική συμμετοχή και πάλη των συναδέλφων στις Συνελεύσεις και στις αποφάσεις, στις επιτροπές αγώνα, στις διαδηλώσεις,  στις απεργίες. Τα φετινά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση δυνάμωσαν τους δεσμούς αλληλεγγύης και αγωνιστικής ενότητας και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε αποφασιστικά και μαζικά για να αντιμετωπίσουμε τη βάρβαρη επέλαση των δυνάμεων του συστήματος.

·         ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 10πμ στο 1ο Γυμνάσιο Σάμου
·         ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
·         ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
·         ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Διοικητικό  Συμβούλιο
1.       Αρχοντούλης Αντώνης
2.       Βουρλιώτης Αντώνης
3.       Γεωργίου Γιώργος
4.       Διαμαντίδης Τάκης
5.       Κελεσίδης Γιάννης
6.       Κωνσταντή Δέσποινα
7.       Μπακάλμπασης Γιώργος
8.       Παπαβασιλείου Νίκος
9.       Παπαγεωργίου Δάφνη
Εξελεγκτική Επιτροπή
1.       Βαγιανού Αργυρώ
2.       Κάττου Μαρίνα
3.       Μιχαλούδη Ελπινίκη
4.       Ξύδη Μαρία
5.       Τζημπούκας Γιάννης

Αντιπρόσωποι για ΑΔΕΔΥ όλοι οι παραπάνω

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΑΜΟΥ


Μάθαινε και τ' απλούστερα!
Γι' αυτούς που ο καιρός τους ήρθε,
ποτέ δεν είναι πολύ αργά!
Μάθαινε άνθρωπε στο άσυλο!
Μάθαινε άνθρωπε στη φυλακή!
Μάθαινε γυναίκα στην κουζίνα!
Μάθαινε εξηντάχρονε!
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.
Ψάξε για σχολείο άστεγε!
Προμηθέψου γνώση παγωμένε!
Πεινασμένε, άρπαξε το βιβλίο: είν'  ένα όπλο.
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία.

(Μπ.  Μπρεχτ,  Εγκώμιο στη μάθηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: