Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 17 Ιουνίου 2013

Την Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα:

  1. Σύνταξη πινάκων κενών οργανικών θέσεων κατά σχολική μονάδα - διαπίστωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών.
  2. Χορήγηση άδειας χωρίς αμοιβή σε εκπαιδευτικό ΠΕ-11(ΕΚΤΑΚΤΟ).

Στο πρώτο θέμα συντάχθηκε ο πίνακας των οργανικών κενών ανά σχολείο και ειδικότητα που μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης ή δήλωση τοποθέτησης τον Ιανουάριο, οι ευρισκόμενοι για οποιοδήποτε λόγο στη διάθεση, καθώς και αυτοί που μετατέθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, θα υποβάλουν δήλωση στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, στην οποία θα αναγράφουν με σειρά προτίμησης έως και 20 σχολικές μονάδες, που επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν έως και  την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 10:00 πμ. Το ΠΥΣΠΕ θα συνεδριάσει την ίδια ημέρα.

Καλό είναι να δηλώνονται όχι μόνο τα σχολεία στα οποία το ΠΥΣΠΕ έχει καθορίσει οργανικά κενά, αλλά και άλλα σχολεία της περιοχής, επειδή κατά τη διαδικασία βελτίωσης θέσης ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα οργανικά κενά σε σχολεία πέρα των καθορισμένων. Ως πιθανά κενά θεωρούνται οι οργανικές θέσεις που ήδη κατέχουν οι συνάδελφοι που ζητάνε μετάθεση, αν τελικά ικανοποιηθεί η αίτησή τους. Μπορείτε να επισημάνετε τα πιθανά κενά παρατηρώντας τον επικαιροποιημένο πίνακα μορίων των εκπαιδευτικών που επιθυμούν μετάθεση και τοποθέτηση εντός Σάμου (Δεν περιέχονται τα μόρια Εντοπιότητας και Συνυπηρέτησης τα οποία θα ενημερωθούν μετά τις δηλώσεις σχολείων) εδώ.

Δείτε το υπόδειγμα δήλωσης τοποθέτησης- μετάθεσης στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Οι εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν δήλωση, αλλά δεν τοποθετηθούν στην Α΄ φάση, και εφόσον υπάρχουν κενά μπορούν, αν το επιθυμούν, να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωσή τους. Η τοποθέτηση αυτών γίνεται ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα τοποθετηθούν στην Β΄ φάση, και εφόσον υπάρχουν κενά ακόμη, τοποθετούνται υποχρεωτικά οι έχοντες τις λιγότερες μονάδες τοποθέτησης στα σχολεία με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Δηλαδή ο εκπαιδευτικός με τα λιγότερα μόρια θα τοποθετηθεί σε σχολείο που έχει τα περισσότερα μόρια.

Στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, τότε παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

Επισήμανα επίσης στο ΠΥΣΠΕ το γεγονός ότι ο αιρετός της ΔΑΚΕ εργάζεται στο ίδιο γραφείο της Α/θμιας Εκπ/σης με το Γραμματέα του ΠΥΣΠΕ, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όροι οι οποίοι τηρούνταν μέχρι σήμερα και είναι απαραίτητο να διατηρηθούν.

Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις και τους υποβιβασμούς των σχολείων η τριμερής Κυβέρνηση συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς ανακοίνωσε πως άλλα 200 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία κλείνουν, υποβαθμίζονται και συγχωνεύονται. Συγκεκριμένα: υποβιβάζονται: 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία - συγχωνεύονται: 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία - καταργούνται: 32 Δημοτικά και 89 Νηπιαγωγεία

Τις μεταβολές των σχολείων μπορείτε να τις δείτε εδώ

Οι μοναδικές περιφέρειες που δεν έγιναν μεταβολές ήταν οι Β. Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από Συλλόγους Γονέων και Δασκάλων και αρκετές κινητοποιήσεις ειδικά στη Ρόδο και στην Μυτιλήνη. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτήν την πολιτική. Κυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ χτυπούν ανελέητα τις κατακτήσεις και τις κοινωνικές υποδομές (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια κλπ). Θέλουν ένα σχολείο χρεοκοπημένο, διαλυμένο, φτηνό και ευέλικτο το οποίο θα παράγει ημιαγράμματους απασχολήσιμους.

Γι αυτό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και Σύλλογοι Γονέων  δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθεί το Δημόσιο Σχολείο. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, η οποία οδηγεί τα σχολεία και τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία. Να αγωνιστούμε για ένα σχολείο που θα χωρά ΟΛΑ τα παιδιά και ΟΛΗ τη ΓΝΩΣΗ, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Υπενθυμίζουμε τη συνάντηση του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου και της ΕΛΜΕ την Τετάρτη, 19/6/2013, στις 7 μ.μ. στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου προκειμένου να συζητήσουμε για τα προβλήματα των σχολείων τόσο της Α/βάθμιας όσο και της Β/βάθμιας και να εξετάσουμε τη δυνατότητα κοινών δράσεων.

Στο δεύτερο θέμα εγκρίθηκε η άσκηση ιδιωτικού έργου χωρίς αμοιβή σε εκπαιδευτικό ΠΕ-11. Το θέμα δεν ήταν αρμοδιότητας του ΠΥΣΠΕ, αλλά επειδή ήταν χωρίς αμοιβή συμφώνησε ομόφωνα το ΠΥΣΠΕ.

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: