Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Στη Σάμο ασφαλείς οι επιβάτες του «Νήσος Μύκονος»

Στο Καρλόβασι της Σάμου βρίσκονται πλέον ασφαλείς, οι επιβάτες του «Νήσος Μύκονος» στο οποίο νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά εν πλω.

Στο πλοίο επέβαιναν 174 επιβάτες και 74μελές πλήρωμα οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο πλοίο «Παναγία Θεοτόκος» και πλέον βρίσκονται στο Καρλόβασι. Νωρίτερα, πέντε από τους επιβαίνοντες που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν με σκάφος του λιμενικού σε νοσοκομείο της Σάμου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε εν πλω, στην τσιμινιέρα του «Νήσος Μύκονος», στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Λίγο πριν από τις 7.00 ξεκίνησε η μετεπιβίβαση των 174 επιβατών στο πλοίο «Παναγία Θεοτόκος» με την βοήθεια του πληρώματος και ανδρών του λιμενικού. Τα δύο πλοία είχαν πλευρίσει και οι δύο καταπέλτες τους εφάπτονταν ώστε οι επιβάτες να περάσουν από το ένα στο άλλο.

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου μεταβαίνει στη Σάμο, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία «Hellenic Seaways» έχει ήδη επεξεργαστεί και θέσει σε εφαρμογή σχέδιο αντικατάστασης του πλοίου της «Νήσος Μύκονος», έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια των επόμενων ημερών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: