Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ποιες οι αντικειμενικές αξίες οικοπέδων σε 457 περιοχές της Ελλάδας

Αντικειμενικές αξίες οικοπέδων σε 457 περιοχές της Ελλάδας καθόρισε με απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης προκειμένου να  υπολογιστεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας Φυσικών προσώπων των ετών 2011, 2012, 2013.

Διαβάστε τις τιμές οικοπέδων σε περιοχές της χώρας

Οι αξίες αυτές καθορίζονται για περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα και αφορούν την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του δήμου ή της κοινότητας. Οι τιμές αυτές όπως δημοσιεύονται στον σχετικό πίνακα θα ληφθούν υπόψη από το σύστημα TAXIS  για τον καθορισμό του τελικού ποσού φόρου.

Την ίδια στιγμή με άλλη απόφαση καθορίζονται Συντελεστές Αξιοποίησης Οικοπέδων για τον προσδιορισμό αξίας ακινήτων κατά τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων ετών 2011, 2012 και 2013

Αξίζει να τονιστεί ότι εφόσον το οικόπεδο βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο επί του οποίου δεν έχει καθοριστεί τιμή Σ.Α.Ο., ως τιμή Σ.Α.Ο. λαμβάνεται η κατώτερη τιμή Σ.Α.Ο. του καποδιστριακού δήμου και σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή Σ.Α.Ο για το δήμο αυτό, η κατώτερη τιμή Σ.Α.Ο. του νομού.

Εφόσον το ακίνητο εντοπίζεται σε περισσότερα του ενός οικοδομικά τετράγωνα του ιδίου δημοτικού διαμερίσματος, για το οποίο υπάρχουν περισσότερες της μιας τιμής Σ.Α.Ο., λαμβάνεται υπόψη εκείνος ο συνδυασμός συντελεστών που προσδιορίζει την ευνοϊκότερη για τον φορολογούμενο αξία ακινήτου.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: