Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ, 17 Οκτώβρη ‘13 - Παραμένουν κλειστά τα νηπιαγωγεία στη Σάμο

Μετά από ενάμιση μήνα από την έναρξη των μαθημάτων βρέθηκαν τελικά πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για την πρόσληψη Νηπιαγωγών. Βέβαια δεν βρέθηκαν για τη Σάμο, επειδή ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου δεν έχει στείλει τα κενά των νηπιαγωγείων της Λέκας, Υδρούσας, Παγώνδα, Κουμεΐκων και 3ου Καρλοβάσου (προνήπια) στο υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά. Η πολιτική του υπουργείου που θέλει να ερημώσει όλα τα χωριά με ό,τι αυτό συνεπάγεται, έχει βρει ένθερμους υποστηρικτές στη Σάμο.

Η επιβεβαίωση έρχεται από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας στην επερώτηση της βουλευτή της Σάμου για τα κενά των νηπιαγωγείων στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, ο οποίος αναφέρει ότι :

  1. κάλυψε τα κενά μόνο στη Β’ Σάμου (Φούρνοι-Ικαρία), ενώ για τα κλειστά νηπιαγωγεία της Σάμου δεν λέει κουβέντα, γιατί άραγε;
  2. δέχθηκε 14 αιτήματα  από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου για δασκάλους και 3 για νηπιαγωγούς και κάλυψε και τα 17 κενά προχωρώντας στις αντίστοιχες προσλήψεις.

Άρα, επίσημα το Υπουργείο απαντά ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου για δασκάλους και για νηπιαγωγούς.

Μετά τις τοποθετήσεις των ειδικοτήτων Αγγλικών και Γυμναστών που μας διέθεσε η ΔΙΔΕ Σάμου, υπάρχουν αρκετά κενά στα ολοήμερα σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής και Μουσικής.

Τέλος, στην ανακοίνωσή μας στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (9/10/13) αναφέραμε ότι :

«..στη Σάμο έχουμε και τη συνδρομή του αιρετού της ΔΑΚΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου που σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση «εξυπηρετεί» τους συναδέλφους της ειδικότητάς του για να πάρουν απόσπαση. Η συνεργασία αυτή καλά κρατεί με τη Διοίκηση και μάλιστα παρ’ όλο που επιμένουμε στο να ζητούν οι εκπαιδευτικοί έγγραφη εντολή για οποιαδήποτε μετακίνηση, το αρνητικό παράδειγμα το δίνει ο ίδιος αιρετός της ΔΑΚΕ και μέλος του Δ.Σ., που όπου τον χρειαστεί η διοίκηση να καλύψει κενό είναι πρώτος στην επιλογή της (αναρωτιόμαστε τελικά πού πραγματικά υπηρετεί…),

έρχεται ίδιος ο αιρετός της ΔΑΚΕ, με ανακοίνωσή του, να μας επιβεβαιώσει για την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση, όταν αναφέρει:

«Η συνάδελφος τοποθετήθηκε στο λειτουργικό κενό του 2ου Δ.Σ Σάμου που είχε δημιουργηθεί από την απόσπαση του εκπαιδευτικού ΠΕ 11 Βασιλέλη Τριαντάφυλλου στη ΔΙΠΕ Λέσβου και κάλυπτα προσωρινά εγώ. Αυτό είναι ένα θέμα με το Υπουργείο από τη μία κάνει τις Αποσπάσεις (που εννοείται ότι πολλές πρέπει να γίνουν) από την άλλη όμως κρατά σε "ομηρία" τους εκπαιδευτικούς και μεταφέρει την ευθύνη στις εκάστοτε Διευθύνσεις για να καλύψουν τα κενά.

Όσον αφορά το ΠΥΣΠΕ Σάμου συνεδρίασε την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 με τα εξής θέματα:

  1. Απόσπαση εκπαιδευτικού ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής
  2. Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων από τη ΔΙΔΕ Σάμου
  3. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών Δασκάλων
  4. Κάλυψη λειτουργικού κενού στο Δ.Σ Κουμεΐκων
  5. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  6. Επανεξέταση διαθέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ-05/Γαλλικής Γλώσσας
  7. Ένσταση εκπαιδευτικού ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής

Στο πρώτο θέμα τοποθετήθηκε έως 21/6/13, η συνάδελφος ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής, Καμπουρίδου Μαρία, στο 2ο Δ.Σ Σάμου, επειδή πλεόναζε στο Δ.Σ Πυθαγορείου. Συμφώνησα με δύο προϋποθέσεις:

1. Να τοποθετηθεί προσωρινά μέχρι να γίνουν την Τρίτη (22/10) οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων από το ΚΥΣΠΕ, επειδή μπορεί να δημιουργηθούν λειτουργικά κενά στα σχολεία και

2. Αν αποσπασθεί ο συνάδελφος ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής από το συγκεκριμένο σχολείο και δεν καλυφθεί από εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής από τη ΔΙΔΕ να επιστρέψει στην οργανική της θέση. Η θέση μου αυτή παραμένει ίδια για οποιοδήποτε σχολείο που θα πλεόναζε εκπαιδευτικός Ειδικότητας.

Στο δεύτερο θέμα τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων, που μας διέθεσε η ΔΙΔΕ Σάμου και συγκεκριμένα οι ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής: Σπανός Οδυσσέας στο Δ.Σ. Μυτιληνιών για 21 ώρες, Καρράς Ευάγγελος στο Δ.Σ. χώρας για 21 ώρες, Μινοπούλου Δέσποινα, 13 ώρες στο Δ.Σ. Ευδήλου και Ξενούλης Κυριάκος, 18 ώρες στο Δ.Σ. Φούρνων.

ΠΕ-06/Αγγλικής γλώσσας: Μουτσοπούλου Κυριακή, 16 ώρες στο Δ.Σ. Κοκκαρίου και 2 ώρες στο Δ.Σ. Αγίου Κων/νου, Μιχαλούδη Αιμιλία, 19 ώρες στο Δ.Σ. Μυτιληνιών, Δήμου Ιωάννα, 16 ώρες στο Δ.Σ. Πυθαγορείου, Κιτσάκη Ευστρατία, 16 ώρες στο Δ.Σ. Χώρας και 2 ώρες στο Δ.Σ. Πύργου, Βλάχου Σοφία, 16 ώρες στο Δ.Σ. Παγώνδα και 2 ώρες στο Δ.Σ. Βουρλιωτών.

ΠΕ-07/Γερμανικής γλώσσας: Γούλα Αικατερίνη, από 4 ώρες στα Δ.Σ. Μαραθοκάμπου και Μεσαίου Καρλοβάσου, Πυρίνη Μαρία, από 4 ώρες στα Δ.Σ. Όρμου, 1ου Νέου Καρλοβάσου και 2 ώρες στο Δ.Σ. Κοντακεΐκων.

ΠΕ-08/Εικαστικών: Κορρέ Μαρία, 6 ώρες στο 1ο Σάμου και 4 ώρες στο 3ο Δ.Σ. Σάμου, Φακάρου Καλιόπη, 4 ώρες στο 1ο Ραχών, Καραμπάτσου Μαριάνα, από 4 ώρες στα Δ.Σ. 1ου και 2ου Αγίου Κηρύκου.

ΠΕ-05/Γαλλικής γλώσσας: VANEETVELD FLORENCE, από 4 ώρες στα Δ.Σ. 1ου και 2ου Αγίου Κηρύκου.

Στο τρίτο θέμα αναγνωρίσθηκε η προϋπηρεσία τεσσάρων (4) αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ως τέταρτο θέμα ήταν η τοποθέτηση, μετά από αίτηση της εκπαιδευτικού ΠΕ-70, Πόθα Ελισάβετ στο Δ.Σ. Κουμεΐκων, μετά από άδεια ανατροφής, λόγω απόσπασης εκπαιδευτικού σε άλλο ΠΥΣΠΕ.

Στο πέμπτο θέμα, λόγω μετάταξης εκπαιδευτικού ΠΕ-05/Γαλλικής Γλώσσας σε άλλο ΠΥΣΠΕ, τροποποιήθηκαν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-05/Γαλλικής Γλώσσας και από τα τρία (3) σχολεία που τους είχε τοποθετήσει με προηγούμενη απόφαση το ΠΥΣΠΕ, τώρα τους διέθεσε σε πέντε (5) !!!.

Διαφώνησα με τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών σε 5 σχολεία και ζήτησα ο κάθε εκπαιδευτικός να διατίθεται το πολύ σε τρία. Πάγια θέση μας στο ΠΥΣΠΕ.

Στο έκτο θέμα απορρίφθηκε η ένσταση της εκπαιδευτικού ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής Αραμπατζή Γεωργίας, από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ.

Η θέση μου ήταν να επανεξετασθεί η ένστασή της με τις υπόλοιπες που είναι σε εκκρεμότητα.

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: