Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ: 12-20-26/11/14 – Πώς η διοίκηση «βάφτισε» τη συνεδρίαση (20/11) του ΠΥΣΠΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Σας ενημερώνουμε για τις 3 τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Σάμου, στις οποίες πολλά και σημαντικά γεγονότα συνέβησαν, που θεωρούμε ότι πρέπει να μας προβληματίσουν όλους για το πώς λειτουργεί ο διοικητικός μηχανισμός.

clip_image001Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 12 Νοεμβρίου 2014 συζητήθηκε η παράταση των δίμηνων αποσπάσεων.

Στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση δεν μπόρεσε να παρευρεθεί κανείς αιρετός της παράταξής μας, επειδή δεν είχαμε ενημερωθεί από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης. Από τα e-mail που είχαν σταλεί από τη Δ/νση για τη συνεδρίαση σε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, μόνο το δικό μας δεν ήταν σωστά γραμμένο…

Σχετικά δε με την τοποθέτηση του αιρετού της ΔΑΚΕ «περί παρεξηγήσεως» και τα ερωτηματικά που αναφέρει στην ανακοίνωσή του, να πούμε ότι δεν περιμέναμε διαφορετικό σχολιασμό και αντιμετώπιση… Διαφορετικά θα αποχωρούσε από τη συνεδρίαση γνωρίζοντας ότι δεν είχαμε ενημερωθεί, σύμφωνα μάλιστα και με τη δήλωσή του ότι «θα αποχωρήσει από το Συμβούλιο, επειδή είναι αναγκαία η κοινή εκπροσώπηση των συναδέλφων και από τους δύο αιρετούς» (ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι αυτός ενημέρωσε την αναπληρώτρια αιρετό). Όμως ούτε αυτό έκανε, αλλά παρέμεινε, όπως λέει «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους που όφειλε να εκπροσωπήσει»

Όσον αφορά τις δίμηνες αποσπάσεις, τη θέση μας τη γνωρίζουν όλοι, ακόμα και η Διοίκηση, ότι δε συμφωνούμε και δεν ψηφίζουμε ποτέ την παράτασή τους, όπως και όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι πραγματικά τους στηρίζουν. Το σχόλιο λοιπόν ότι

η απουσία μας από τη συνεδρίαση λειτούργησε σε «βάρος των συναδέλφων» είναι αναληθές, γιατί δυστυχώς ακόμα και αν είχαμε παρευρεθεί στη συνεδρίαση, πάλι θα ψηφιζόταν η παράταση της δίμηνης απόσπασης της εκπαιδευτικού Γαλλικών, Παντελίτσας Παπαγεωργίου, η οποία είχε αποσπαστεί στην Σάμο για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Ο λόγος είναι ότι τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ, είτε προτίμησαν να μην παρευρεθούν στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα ο αναπληρωτής τους να ψηφίσει την παράταση της δίμηνης απόσπασης, είτε αναθεώρησαν την προηγούμενη ψήφο τους!

Με αυτό τον τρόπο λειτούργησαν κατάφωρα εις βάρος της συναδέλφου και της σοβαρότητας των οικογενειακών λόγων που αντιμετωπίζει, γεγονός που το ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

clip_image002Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 20 Νοεμβρίου 2014, συζητήθηκε η τοποθέτηση δύο (2) συναδέλφων για παράλληλη στήριξη.

Για τη συνεδρίαση αυτή πήραμε την πρόσκληση στις 19/12/14, μία ημέρα μόλις πριν τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, γεγονός που δε μας έδινε το χρόνο της ενημέρωσης. Έστειλα αμέσως fax γνωστοποιώντας στον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ ότι δεν θα συμμετάσχουμε, επειδή δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 2690/99, που αναφέρει ότι: «Η πρόσκληση, η οποία περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη, γνωστοποιείται, από το γραμματέα, στα μέλη του συλλογικού οργάνου τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από τη συνεδρίαση…» και ότι αν συνεχισθεί ο ίδιος τρόπος ενημέρωσης από τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ, δεν θα συμμετάσχουμε σε άλλη συνεδρίαση.

Τότε η διοίκηση «βάφτισε» τη συνεδρίαση ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ και με νέα πρόσκληση, αφού έθεσε τους λόγους που τη καθιστά έκτακτη, μας κάλεσε εκ νέου στην συνεδρίαση, στην οποία αναγκαστήκαμε να είμαστε παρόντες. Εξηγήσαμε ότι οι λόγοι που αναφέρονται στο κατεπείγον της συνεδρίασης, δεν υφίστανται, αφού:

1. σε προηγούμενες συνεδριάσεις, αν και είχαν επίσης παρουσιασθεί οι συνάδελφοι, είχαμε ενημερωθεί νωρίτερα για τη συνεδρίαση της τοποθέτησής τους και

2. αν η προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις για άλλη ημέρα μπορούσε και προφορικά να κάνει την εισήγησή της (όταν πρόκειται για παράλληλη στήριξη, τότε εισήγηση κάνει η προϊσταμένη το ΚΕΔΔΥ).

Άλλωστε η μία συνάδελφος είχε διορισθεί στη Β’ Σάμου (με μία και μοναδική παράλληλη στο Δ.Σ. Ευδήλου) και για την Α’ Σάμου είχε αξιολογήσει κατά σειρά τις παράλληλες στα Δ.Σ. Πυθαγορείου, Μαραθοκάμπου και Βαθέος σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 6/11/14. Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, ανέφερε ότι τα κενά για τις παράλληλες δεν ήταν σε αξιολογική σειρά

Ως εκ τούτου, στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι δύο (2) συνάδελφοι, η Καλλιόπη Ρίζου στη Β’ Σάμου (Δ.Σ. Ευδήλου) και η Μαρία Τσαλαπατάνη στην Α΄Σάμου (Δ.Σ. Πυθαγορείου). 

clip_image001[4]Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 26 Νοεμβρίου 2014, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ-60/Νηπιαγωγών που βρίσκεται σε άδεια ανατροφής

2. Τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ-70/Δασκάλων (ΖΕΠ)

3. Άδεια άσκησης έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικό

4. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σε εκπαιδευτικό

5. Ορισμός αναπληρωτή Δ/ντή

Στο πρώτο θέμα, τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός, η οποία βρίσκεται σε άδεια ανατροφής, Ευθυμίου Μαρία, στο νηπιαγωγείο των Βουρλιωτών. Η τοποθέτησή της έπρεπε να είχε γίνει στη συνεδρίαση στις 2/9/14. Συμφώνησα με την τοποθέτησή της, επειδή μετά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 2/9/14, υπήρχε λειτουργικό κενό στο νηπιαγωγείο των Βουρλιωτών, που μπορείτε να το δείτε εδώ (ομόφωνα)

· Στο δεύτερο θέμα τοποθετήθηκε ομόφωνα, η εκπαιδευτικός Αμοργιανού Μαρία, ΠΕ-70/ Δασκάλων (ΖΕΠ) στο Δ.Σ. Πυθαγορείου (Τάξη Υποδοχής)

· Στο τρίτο θέμα ψηφίστηκε η έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικό ΠΕ-16/Μουσικής (ομόφωνα).

· Στο τέταρτο θέμα αναγνωρίστηκε ομόφωνα η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σε εκπαιδευτικό ΠΕ-70/ Δασκάλων και

· Στο πέμπτο θέμα ορίστηκε ο αναπληρωτής του Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Τα κενά που έχει δηλώσει ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης είναι:

Τρία (3) κενά ΠΕ-60/Νηπιαγωγών (Χώρας, Πυθαγορείου, 1ο Σάμου)

Τρία (3) κενά ΠΕ-70/Δασκάλων (Ολοήμερα 1ου, 2ου Αγίου Κηρύκου, 1ου Ραχών)

Τρία (3) κενά ΠΕ-70/Δασκάλων (Παράλληλη στήριξη)

Τέσσερα (4) κενά ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας (ένα στη Β΄Σάμου+ 1 ΑΜΩ)

Ένα (1) κενό ΠΕ-11/Φυσικής Αγωγής στη Β΄Σάμου

Πέντε (5) κενά ΠΕ-19/20 Πληροφορικής (δύο στη Β΄Σάμου+ 1 ΑΜΩ στην Α΄Σάμου)

Δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο δε δόθηκε το κενό δασκάλου για το Ολοήμερο Δημοτικό Μεσαίου Καρλοβάσου, αφού είναι εγγεγραμμένοι άνω των 50 μαθητών, όπως έγινε για τα Δημοτικά του Αγίου Κηρύκου.

Μουσικούς επίσης δεν έχει δηλώσει, επειδή οι δάσκαλοι, για να συμπληρώσουν το ωράριό τους αναγκάζονται να κάνουν μουσική, ώρες που έχουν δηλωθεί στο myschool και έτσι δε φαίνονται κενά (πλην του Δ.Σ. Πυθαγορείου, όπου μένουν 7 ώρες κενές μουσικής).

Με το σκεπτικό αυτό όμως και ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η/Υ ΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ουδέποτε υπάρχει περίπτωση να διορισθούν ξανά Μουσικοί στα σχολεία, καταδικάζοντας σε αδιοριστία και ανεργία έναν ολόκληρο κλάδο, αυτό των Μουσικών, ΠΕ 16, αλλά και τα παιδιά να στερούνται τη διδασκαλία του μαθήματος της Μουσικής από εξειδικευμένο προσωπικό. Επιπλέον, με το να επιφορτίζονται οι δάσκαλοι με τις ώρες της Μουσικής, στερούνται τα παιδιά την ενισχυτική διδασκαλία που είναι απολύτως απαραίτητη για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

clip_image003Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, ένα άλλο θέμα που θεωρούμε πολύ σημαντικό αφορά τις πιέσεις που έχουν αρχίσει να ασκούνται στους προϊσταμένους/προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων από τη σχολική Σύμβουλο, Ε. Μοσχοβάκη, προκειμένου να προχωρήσουν σε αξιολογικές και αυτοαξιολογικές διαδικασίες.

Ήδη την Τετάρτη, 26/11/14, ακυρώθηκε μετά από έγκαιρη παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου η ενημέρωση μέσω skype της προαναφερθείσας σχολικής Συμβούλου, κηρύσσοντας 2/ωρη στάση και συγκέντρωση στο 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου.

Θεωρούμε όμως ότι ενδεχομένως οι πιέσεις να ενταθούν στο επόμενο διάστημα από το διοικητικό μηχανισμό της αξιολόγησης, πράγμα που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, ενώ η Σχολική Σύμβουλος των Νηπιαγωγών στη Σάμο έχει ήδη αντικατασταθεί από νέα Σχολική Σύμβουλο, επιμένει να παρακινεί τηλεφωνικά τις νηπιαγωγούς να συμπληρώσουν το portfolio, όπως εξάλλου πράττει (μέσω e-mail) η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου… Σε αυτές τις πιέσεις πρέπει να σταθούμε όλοι όρθιοι!

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΠΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ!

Με τη συμπλήρωση του portfolio δηλώνουμε μόνοι μας ότι θέλουμε να αξιολογηθούμε, ενώ με τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, αγνοούμε τις όποιες προσκλήσεις Σχολικών Συμβούλων για «αξιολόγηση». Έτσι συνεχίζεται η αντίσταση των εκπαιδευτικών και, για το λόγο αυτό, το ΥΠΑΙΘ μετέθεσε, για άλλη μια φορά, την ημερομηνία ανάρτησης του προγραμματισμού στο παρατηρητήριο από 30 Νοεμβρίου στις 15 Δεκεμβρίου.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: