Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ : ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τις τελευταίες μέρες και  ενώ  η αξιολογική περίοδος έχει αρχίσει και η πλατφόρμα για την κατάθεση portfolio παρέμενε μέχρι πριν λίγες μέρες ανοιχτή,  οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι συνεχίζουν να καλούν τους Διευθυντές/τριες  των σχολικών μονάδων, Προϊσταμένους/ες ολιγοθέσιων σχολείων και νηπιαγωγείων σε «ενημερωτικές» ή αξιολογικές  συναντήσεις για την προσωπική διοικητική αξιολόγησή τους (μόνο σε 2,5 κριτήρια) με απίστευτες επινοήσεις που περιλαμβάνουν: τηλεφωνικές κλήσεις ακόμα και στα προσωπικά τους κινητά, δια ζώσης, ομαδικές, ατομικές με καφέ και κουλουράκια σε κάποιο νηπιαγωγείο, στο γραφείο τους, στο σχολείο με ντοσιέ με κουμπάκι και ζελατίνες κ.ά.

Παράλληλα έχει αρχίσει μία εκστρατεία για τη δημιουργία ενός κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας σε όσους συναδέρφους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ. Στελέχη εκπαίδευσης και άλλοι που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία διοχετεύουν ανυπόστατες φήμες για προβλήματα που μπορεί να έχουν όσοι συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών επώνυμα και με υπευθυνότητα σας έχει αποστείλει και τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ κας Τσίπρα, με την οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν κυρώσεις από τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή, η οποία είναι νόμιμο δικαίωμά μας. Το ίδιο τόνισε και ο νομικός σύμβουλος κος Παλαιολόγος στην παναττική συνάντηση Νηπιαγωγών που έκανε το Συντονιστικό Νηπιαγωγών στις 23-12-2014.

Αυτές τις ημέρες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ζητείται από τους αξιολογούμενους να επιβεβαιώνουν τη λήψη της πρόσκλησης με απαντητικό  e-mail. Επισημαίνουμε ότι απαντάμε εγγράφως και με διαβιβαστικό, μόνο σε έγγραφα με αριθμό Πρωτοκόλλου.

Αν ο Σύλλογος σας παρέδωσε τα κείμενα συμμετοχής στην απεργία -αποχή  κανείς δε νομιμοποιείται να σας καλεί. Επίσης, είναι επιβεβλημένο να ζητάμε από τον τοπικό μας σύλλογο να μετατρέπει την ατομικότητα σε συλλογικότητα και να παραδίδει το  ΔΣ τις ατομικές μας δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή!

Σε απάντηση του εγγράφου των  Διευθύνσεων και των Συμβούλων, με βάση και τις πάγιες αποφάσεις της ΔΟΕ και των Συλλόγων, προτείνουμε,  οι προϊσταμένες νηπιαγωγείων που κλήθηκαν εγγράφως να απαντήσουν με το παρακάτω κείμενο.

ΘΕΜΑ : Απάντηση σε έγγραφο.
ΣΧΕΤ: (αναγράφεται ο αρ.πρ…… «Πρόσκληση σε συνάντηση συζήτησης αναφορικά με την επικείμενη αξιολόγησή σας» )
Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας, σας γνωρίζω ότι δεν θα ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας γιατί απέχω και δεν συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με αρ. πρωτ. 1201/31-10-2014  απόφαση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας  η οποία εξωδίκως κοινοποιήθηκε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.

Προσοχή! Καμιά προϊσταμένη δεν πρέπει να απαντήσει ή να συμπληρώσει το έντυπο συμμετοχής στην αξιολόγηση που επισυνάπτεται και αποστέλλεται συνήθως από Σχολικούς Συμβούλους και Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι! Επειδή δεχόμαστε σωρεία καταγγελιών για πιέσεις των εκπαιδευτικών προς απεργοσπασία επισημαίνουμε πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε την αξιολόγηση-διάλυση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.

Οι Νηπιαγωγοί σε όλη την Ελλάδα είπαν ΟΧΙ στην αξιολόγηση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: