Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πάνω από 70 «ΟΧΙ» στην αξιολόγηση από Διευθυντές και Προϊσταμένους Σχολείων και Νηπιαγωγείων στο Ηράκλειο

Μέσα σε ένταση και αγανάκτηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» με σημαντικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν μέσα από τη Γενική Συνέλευση πάνω από 70 υπογραφές από Διευθυντές και Προϊσταμένους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, οι οποίοι και λένε «ΟΧΙ» στην αξιολόγηση.

Στη λίστα, που θα πάει σήμερα Παρασκευή στα σχολεία του Νομού και για άλλες υπογραφές, συμμετέχουν:

Σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε ο Σύλλογος «Δ. Θεοτοκόπουλος» αναφέρει:

«Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση με τους διευθυντές-ντριες και προϊσταμένους-μένες των σχολικών μονάδων του νομού Ηρακλείου με θέμα τη συγκρότηση ενιαίας στάσης απέναντι στην ατομική αξιολόγηση με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους σχολικούς συμβούλους.

Όπως γνωρίζετε, τη Δευτέρα 8-12-2014 ξεκινούν οι ατομικές συνεντεύξεις από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης στις προϊσταμένες νηπιαγωγείων και σταδιακά από τους σχολικούς συμβούλους. Μάλιστα, την Πέμπτη 4-12-2014 η σχολική σύμβουλος της 20ης Περιφέρειας είχε καλέσει 19 προϊσταμένες νηπιαγωγείων για την ατομική αξιολόγηση και μόλις 3 συναδέλφισσες δέχτηκαν να αξιολογηθούν. Οι υπόλοιπες συναδέλφισσες αξιοποίησαν την απεργία-αποχή της ΔΟΕ.

Έπειτα από διεξοδική συζήτηση και διάλογο, που έγινε στην έκτακτη συνάντηση, πάρθηκαν ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις, ώστε συλλογικά και συντεταγμένα να αποτρέψουμε την αξιολόγηση-χειραγώγηση που διαλύει οριστικά την παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία, που δημιουργεί καθημερινά φόβο, εργασιακή ανασφάλεια και θα προκαλέσει ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν:

ü Από τη Δευτέρα 8-12-2014 (ξεκινούν οι προϊσταμένες νηπιαγωγοί) και κάθε ημέρα που υπάρχει διαδικασία ατομικής αξιολόγησης από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, καλούμε τους συναδέλφους εκείνους που έχουν κληθεί για προσωπική συνέντευξη την ημέρα εκείνη να συγκεντρωθούν στα γραφεία της Διεύθυνσης στις 7:30 το πρωί και μαζί με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου να δηλώνουμε-καταθέτουμε συλλογικά και ενωτικά την απεργία-αποχή από την Αξιολόγηση.

Παράδειγμα: Όσες συναδέλφισσες νηπιαγωγοί έχουν κληθεί τη Δευτέρα 8-12-2014 , ανεξάρτητα από την ώρα της συνέντευξης, να συγκεντρωθούμε στα γραφεία της Διεύθυνσης στις 7:30 το πρωί και να καταθέσουμε μαζικά την Απεργία-Αποχή από τη διαδικασία της ατομικής Αξιολόγησης. Το ίδιο ισχύει και για τις επόμενες μέρες με την ίδια ώρα συγκέντρωσης.

ü Παράλληλα, συντάχθηκε κείμενο (παρακάτω) το οποίο υπέγραψαν διευθυντές-ντριες και προϊστάμενοι-μένες, που παραβρέθηκαν  στη συνάντηση και δηλώνουν πως είναι αντίθετοι με την Αξιολόγηση και πως δε θα πάρουν μέρος στη διαδικασία της ατομικής συνέντευξης.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ παραμένει ανοιχτή και κάθε συνάδελφος διευθυντής-ντρια και προϊστάμενος-μένη μπορεί να το υπογράψει.

Ενδεικτικοί τρόποι υπογραφής του κειμένου:

1. Επικοινωνώντας με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου (παραπάνω αναγράφεται το τηλέφωνο του Προέδρου).

2. Στέλνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου μας, το όνομα, το επίθετο και τη σχολική μονάδα.

ü Την ίδια ακριβώς στάση κρατάμε και στις κλήσεις για αξιολόγηση από τους σχολικούς συμβούλους. Παραμένουμε στις σχολικές μας μονάδες εκτελώντας τα καθήκοντά μας, αφού ήδη έχουμε δηλώσει τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

ü Το Δ.Σ. του Συλλόγου, όποτε κριθεί αναγκαίο, μπορεί να ενεργοποιήσει και τις στάσεις εργασίας για την επιτυχή έκβαση του δύσκολου και καθημερινού αγώνα από δω και πέρα.

Επισυνάπτονται:

Ø Τα ονόματα των διευθυντών-ντριων και προϊσταμένων που υπέγραψαν το παρακάτω κείμενο:

«Οι παρακάτω υπογράφοντες διευθυντές και προϊσταμένες δηλώνουμε ενυπόγραφα πως είμαστε αντίθετοι με την Αξιολόγηση και δε θα πάρουμε μέρος στη διαδικασία της ατομικής συνέντευξης, δηλώνοντας την Απεργία-Αποχή της ΔΟΕ.»

Φόβος δεν υπάρχει. Η απεργία - αποχή μας καλύπτει όλους.

Το φόβο τον έχουν εκείνοι που θέλουν να εφαρμοστεί η Αξιολόγηση των 7.200. 000 ευρώ ! ! !

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ένα πραγματικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για δημοκρατία και παιδαγωγική ελευθερία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: