Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν/ ΣΑΜΟΥ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

logo syllogoy 15Σας ενημερώνουμε ότι:

1. μετά από τις παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Καρλόβασι) και τη συνεχή επικοινωνία μας με το ΙΤΥΕ για το θέμα της επαναλειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης ΤΠΕ στη Σάμο, τελικά εγκρίθηκαν δύο προγράμματα πιστοποίησης Β΄ επιπέδου.

Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν είναι στις 6 & 7 Ιουνίου 2015. Τα προγράμματα θα είναι διαθέσιμα το αργότερα σε μία εβδομάδα, οπότε και θα μπορείτε να τα δηλώνετε.

Ø Όσον αφορά την πιστοποίηση Α΄ επιπέδου, και σύμφωνα με το ΙΤΥΕ, θα ήταν αδύνατο χρονικά να συμπεριληφθεί φέτος η Σάμος στα τμήματα πιστοποίησης, δεδομένου ότι το πρόγραμμα έληξε στα τέλη Απριλίου. Από τη νέα σχολική χρονιά όμως θα δοθεί πλέον η δυνατότητα πιστοποίησης Α΄ επιπέδου και στη Σάμο, εφόσον φυσικά ανακοινωθούν νέα προγράμματα.

2. Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε την Δευτέρα από το Σύλλογο Γονέων του Ειδικού σχολείου, την ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών στο Δήμο Σάμου και στην Α/θμια Εκπ/ση. Συζητήθηκαν:

Ø Το εκρηκτικό κτιριακό πρόβλημα, μετά και την γνωμάτευση της υγειονομικής υπηρεσίας, όπου το θεωρεί ακατάλληλο και προειδοποιεί με ποινικές διώξεις των υπευθύνων

Ø Την κάλυψη των λειτουργικών κενών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ø Το ζήτημα της απουσίας μόνιμου διευθυντή στο Ειδικό σχολείο.

Μετά από απόφαση του Δημάρχου αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Ειδικού σχολείου και γίνεται προσπάθεια μεταστέγασης σε Δημοτικό σχολείο της Σάμου έως τέλους του σχολικού έτους.

Ανακοίνωση για την παράσταση διαμαρτυρίας θα βγει από την ΕΛΜΕ Σάμου, το Σύλλογο Δασκάλων και το Σύλλογο Γονέων του Ειδικού σχολείου.

3. Τέλος, υπενθυμίζουμε την Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ και στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, 26 Μαΐου και ώρα 9.00, στο 3ο Δ.Σ. Σάμου.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνεται μέχρι τις 15 Μαΐου και ώρα 12.00 στο fax: 22730.61231 ή στο Δ.Σ. που θα γίνει την ίδια μέρα στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου στις 7.30 μ.μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                                         Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                                               Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: