Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τη συνάντηση με τη Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης για το σφάλμα καταχώρησης μισθοδοσίας

ΠΕΝΤΕ (!) ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΗΣ ΔΙΠΕ Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου της 9ης Νοεμβρίου, επισημάναμε την ανάγκη δημόσιας ενημέρωσης όλων των συναδέλφων που αφορά το σφάλμα καταχώρησης μισθοδοσίας σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 23/11/2018 έρχονται στη ΔΙΠΕ οι πράξεις επιβολής των εισφορών για τις συναδέλφισσες από το ΕΤΕΑΕΠ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) και χωρίς να έχουν ενημερωθεί από τη ΔΙΠΕ Σάμου.

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, κι ενώ έχει μεσολαβήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20ης Νοεμβρίου, στην οποία δεν έγινε καμία αναφορά στο ζήτημα και επίσης δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία γραπτή δημόσια ενημέρωση των θιγόμενων συναδελφισσών, μπαίνει στο Δ.Σ. με ηλεκτρονική αλληλογραφία το ζήτημα της συνάντησης και, μετά από δική μας πρόταση, συμφωνείται να γίνει συνάντηση του Δ.Σ. και των αιρετών του ΠΥΣΠΕ με τις συναδέλφισσες και τη Διευθύντρια ΠΕ στα γραφεία της ΔΙΠΕ την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στις 14:00 μετά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μάλιστα αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τις θιγόμενες για τη συγκεκριμένη συνάντηση, χωρίς όμως να το πράξει μέχρι και τελευταία στιγμή.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ενώ γίνεται μερικώς γνωστό ότι ήρθαν οι πράξεις επιβολής στις συναδέλφους, σε νέο γύρο επικοινωνίας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλάζει η στάση της Ενωτικής (πλην Γραμματέα Δ.Σ.) διότι άλλαξαν τα δεδομένα (;) και διότι ξαφνικά απαιτείται η παρουσία όλων των μελών του ΔΣ στη συνάντηση, και άρα δεν υπάρχει απόφαση για συνάντηση –μάλιστα ειπώθηκε ότι γινόμαστε και ενοχλητικοί καθώς επιμέναμε να υλοποιηθεί η απόφαση να γίνει η συνάντηση αφού δεν έπαψε να υπάρχει η αναγκαιότητα ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου τέσσερα μέλη της παράταξής μας (Μαρία Δάλλη, Φώτης Μαντζώρος, Ιφιγένεια Τσιαμήτρου, Αντώνης Κακαγιάννης) υλοποιούμε την απόφαση και συναντιόμαστε με τη ΔΙΠΕ στις 2 το μεσημέρι. Κανείς άλλος δεν παρίσταται. Από την πλευρά μας θέσαμε ορισμένα ερωτήματα στη Δ/ντρια Εκπ/σης και η απάντησή της ήταν ότι θα γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αλλά μέσα στα πλαίσια του νόμου, ενώ εντωμεταξύ περιμένει κάποιες απαντήσεις από το Ταμείο.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου κοινοποιείται σε κάποιες (;) από τις θιγόμενες έγγραφο του Ιουνίου (!) από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο οποίο δεν έχει γίνει αναφορά την προηγούμενη μέρα στη συνάντησή μας, αλλά και δεν είχαν ενημερωθεί μέχρι σήμερα οι θιγόμενες συναδέλφισσες. Το έγγραφο ρητά αναφέρει τον τρόπο πληρωμής από τις συναδέλφισσες.

Και ρωτάμε:

για ποιο λόγο κρατούσαν πέντε (5) μήνες το έγγραφο στο συρτάρι της ΔΙΠΕ Σάμου και δεν ενημέρωναν τις συναδέλφους; Γιατί κοινοποιείται τώρα το έγγραφο;

Για ποιο λόγο δεν έχουν δημόσια ενημερωθεί από το Δ.Σ. και τον Πρόεδρο του Συλλόγου όλες οι συναδέλφισσες για τις εξελίξεις στο θέμα;

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μαρία Δάλλη, Φώτης Μαντζώρος

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: