Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Χανιά: Ένοχος ο πατέρας που ξυλοκόπησε τον διευθυντή - Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο

Την ενοχή του κατηγορουμένου, του πατέρα που γρονθοκόπησε τον διευθυντή του Λυκείου της Αμπεριάς, αποφάσισε το δικαστήριο, μετά την σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, στον πατέρα επεβλήθη ποινή 6 μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία των σωματικών βλαβών, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απειλής

Ήδη πριν την έναρξη της διαδικασίας, είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο πλήθος εκπαιδευτικών και μελών της ΕΛΜΕ, καταγγέλλοντας την βία στα σχολεία και ζητώντας την καταδίκη του γονέα που επιτέθηκε στον λυκειάρχη. Επίθεση που σημειώθηκε, αφού τον είχε καλέσει στο γραφείο του, με αφορμή τον «τραμπουκισμό» του γιου του σε άλλους μαθητές.

Η δικάσιμος ξεκίνησε και τον λόγο πήρε ο λυκειάρχης, ο οποίος στην κατάθεσή του περιέγραψε το περιστατικό. Επισήμανε οτι, όταν ήρθε ο γονέας στο γραφείο του, είχε να προτείνει τρεις λύσεις για την διαχείριση της κατάστασης με τον γιο του, εκ των οποίων η μία περιλάμβανε ολιγοήμερη αποβολή και παραπομπή σε συμβουλευτική επιτροπή, ενώ οι άλλες απομάκρυνση από το σχολείο.

Ακολούθησε ένταση, με τον γονέα να μην παραδέχεται οτι ο γιος του χτύπησε τον συμμαθητή του, ενώ δεν σταμάτησε να κοιτάζει με επίμονο και επιθετικό βλέμμα τον διευθυντή, όπως σχολίασε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Η ένταση φέρεται να κατάληξε σε δύο γροθιές προς τον εκπαιδευτικό και τον γονέα να αποχωρεί.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζουν, ενώ κατηγόρησε τον διευθυντή οτι χαρακτήρισε τα παιδιά του «αλητάκια» και «τραμπούκους», ενώ του είπε οτι έχει βάλει σκοπό να τα διώξει από το 4ο Λύκειο.

Σημείωσε πως δεν θα χτυπούσε τον λυκειάρχη μπροστά στο παιδί του, χωρίς επίσης να αποδεχθεί πως ο γιος του θα έπρεπε να πάει σε κάποια συμβουλευτική δομή, όπως του πρότεινε ο εκπαιδευτικός.

Υπέρ του κατηγορουμένου κατέθεσε και η αδελφή του, που είπε πως ο κατηγορούμενος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Σημειώνεται πως το περιστατικό καταδίκασαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Διαβάστε και την ανακοίνωσν του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Χανίων

ΘΕΜΑ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου λυκειάρχη του 4ου ΓΕΛ Χανίων από δήθεν αγανακτισμένο γονέα, με πρόσχημα την επίπληξη που δέχτηκε το παιδί του, εξαιτίας της συμπεριφοράς του στο σχολείο. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του στη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Συμπεριφορές που παρακάμπτουν τη σχολική ζωή και καταφεύγουν σε «λύσεις» επίδειξης προσωπικού τσαμπουκά είτε καταλήγουν σε χειροδικία είτε όχι, αν και γίνονται στο όνομα της ατομικής «προστασίας» των παιδιών, προσφέρουν το χειρότερο παράδειγμα στα ίδια τα παιδιά που υποτίθεται ότι «προστατεύουν». Η αλητεία και ο τραμπουκισμός, δεν έχουν καμία απολύτως θέση μέσα στο σχολείο, ιδιαίτερα όταν στρέφονται ενάντια σε αυτούς, που με προσωπικό κόπο και πόνο, κρατούν όρθιο ότι έχει απομείνει στη δημόσια εκπαίδευση.

Τέτοιου είδους αθλιότητες είναι το υποπροϊόν των πολιτικών διάλυσης της δημόσιας παιδείας από την κυβέρνηση. Είναι αποτέλεσμα της διαρκούς στοχοποίησης των εκπαιδευτικών απ’ όσους επιχειρούν εδώ και πολλά χρόνια να φοβίσουν τους εκπαιδευτικούς, πότε με το φόβο της απόλυσης και πότε με το φόβο της αξιολόγησης.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο συνάδελφο στα δικαστήρια την Δευτέρα 17/12 στις 11:30πμ. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων πραγματοποιούμε διευκολυντική στάση εργασίας από τις ώρες 11πμ-2μμ.

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Σεραφείμ Ρίζος                                                              Ζορμπάς Αχιλλέας

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: