Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ενημέρωση για το Δ.Σ.του Συλλόγου-Ανασυγκρότηση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεν είναι η πρώτη φορά, και πιθανόν ούτε η τελευταία, που με ανακοινώσεις μας αναφερόμαστε στη λειτουργία του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα στον τρόπο που η πλειοψηφούσα «Ενωτική»/ΔΑΚΕ αντιλαμβάνεται τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. Τρόπος αλαζονικός και επιζήμιος, που καταστρατηγεί βασικές λειτουργίες των συλλογικών οργάνων, με ενέργειες χωρίς πρότερη ενημέρωση και έγκριση από το Δ.Σ., χωρίς γενικές συνελεύσεις και πολλές φορές χωρίς καν συνεδριάσεις, αλλά με εκ των προτέρων μονοπαραταξιακές αποφάσεις.

Τρία χρόνια έχουν περάσει και ακόμη αυτή η παράταξη δεν έμαθε τι θα πει σύλλογος, συλλογικότητα, τυπικά και ουσιαστικά δημοκρατική διαδικασία, αλληλεγγύη, συναδελφικότητα. Χαίρονται όμως που έχουν την πλειοψηφία κι αυτό τους φτάνει. Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια παραδείγματα:

  1. Χωρίς ενημέρωση και συνεννόηση με τις παρατάξεις, μόνος του ο πρόεδρος βρέθηκε σε συναντήσεις γονέων (για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία - τάξεις ΔΥΕΠ), σε συλλόγους διδασκόντων (δήλωνε ότι πήγε ως φυσικό πρόσωπο), αλλά και στη συνάντηση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (για την οποία ακόμη δεν έχουμε καμία ενημέρωση). Δηλώνει ότι θεωρεί δεδομένη την απόφαση, λόγω πλειοψηφίας, και καταστρατηγεί έτσι όλο το πλαίσιο λειτουργίας του Συλλόγου.
  2. Όσον αφορά το θέμα με τη συναδέλφισσα που διώκεται, που όλη η Ελλάδα -και όχι μόνο-έχει βουΐξει από καταγγελίες για τους ενάγοντες, η πλειοψηφούσα παράταξη του Συλλόγου μας αρχικά ούτε καν είχε δεχτεί να βάλει σε ψηφοφορία ψήφισμα στήριξης που είχε καταθέσει η παράταξή μας σε έκτακτη Γ.Σ., αλλά αναγκάστηκαν να βγάλουν μια ανακοίνωση αργότερα. Από την άλλη μεριά, πραγματοποιούσαν συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων που -πέραν των 50.000 ευρώ- τη διώκει και ποινικά… Την ίδια ώρα εκτοξεύονταν (και εκτοξεύονται ακόμη) μύδροι για τον κόσμο που εξαρχής και εξ ορισμού είναι τοποθετημένος υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων είναι ένα μόνο από αυτά).
  3. Τέλος, αναφέρουμε το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη καμία επίσημη ενημέρωση, για την παραίτηση της αντιπροέδρου (ΠΑΜΕ) από τις 16/10 (το ΠΑΜΕ δεν είχε άλλους υποψήφιους) και την ανάληψη της έδρας από την Ανεξάρτητη Επικοινωνία. Τυχαίο;
Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται μια συμπεριφορά ενδεικτική της αντίληψης της συγκεκριμένης παράταξης. Το αποτέλεσμα είναι εδώ: ο Σύλλογός μας παραπαίει, οι συνάδελφοι που δεν έχουν καταλάβει την αξία του απέχουν και εντωμεταξύ χαρούμενη η Δεξιά ξαναχορεύει στις πλάτες μας…

Η απάντηση για μας είναι μία: υπάρχει απόλυτη ανάγκη συσπείρωσης γύρω από το σωματείο μας. Να βρεθούμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες μας, να γνωριστούμε ξανά, να κατανοήσουμε τους λόγους που βρεθήκαμε εδώ και όλοι μαζί να βρούμε τους τρόπους αντιμετώπισης. Η δημοκρατία δεν είναι λέξη τυχαία, για χρήση σε λογότυπα, ούτε δεδομένη και εξασφαλισμένη. Είναι ενεργητική, θεμελιώδης, μαχητική διαδικασία που διέπει πρώτα από όλα την αντίληψη και τη δράση μας και εξασφαλίζει τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και τελικά τον ανθρωπισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας. Εμείς γι΄ αυτή τη δημοκρατία παλεύουμε και θα είμαστε εδώ.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: