Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΔΑΚΕ-ΔΑΚΕ είσαι εδώ..!

Απάντηση στις ανακρίβειες και τον συγκεντρωτισμό του αιρετού της ΔΑΚΕ και προέδρου του Συλλόγου

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Διαβάζοντας προσεκτικά το παραλήρημα του αιρετού της ΔΑΚΕ ο κάθε συνάδελφος μπορεί εύκολα να βγάλει   τα συμπεράσματά του  για τις θέσεις του μέσα στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Ένας αχταρμάς θέσεων που αλλάζουν κάθε χρόνο για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Γνωστή η τακτική του, γι αυτό και εμείς από την πρώτη στιγμή αναρτήσαμε τους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά φθίνουσα σειρά στην Α/θμια Εκπ/ση Σάμου για να γνωρίζετε τη σειρά σας και με τις ανακοινώσεις μας  σας ενημερώσαμε το πώς γίνονται οι τοποθετήσεις.
Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι οι τοποθετήσεις γίνονται ΜΟΝΟ με τα ΜΟΡΙΑ και με ΚΑΝΕΝΑ άλλον τρόπο και όποιος σας υπόσχεται κάποιο σχολείο ή νηπιαγωγείο, απλώς σας κοροϊδεύει. Αλίμονο, αν δεν γινόταν έτσι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών, διαφορετικά εμείς δεν είχαμε καμία θέση μέσα στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Να ενημερώσουμε τους νέους συναδέλφους ότι η ΔΑΚΕ προσπάθησε με διάφορους τρόπους, κατηγορώντας μας με διαρκή ψέματα, να μας αποκλείσουν από το υπηρεσιακό συμβούλιο για να εκλέξουν δύο αιρετούς, για να μην μας έχουν εμπόδιο στο έργο τους. Πράγμα που δεν έγινε.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι τοποθετήσεις παλαιότερα, που δεν ήμασταν εμείς στο ΠΥΣΠΕ αλλά πάλι η ΔΑΚΕ, δεν υπήρχαν ούτε κενά, δεν ήξεραν οι συνάδελφοι σε ποια σχολεία τοποθετούνταν οι υπόλοιποι και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ.
Μετά την εκλογή μας στο ΠΥΣΠΕ, και αυτό το ξέρουν οι παλαιότεροι, αναρτώνται τα λειτουργικά κενά, δημοσιεύονται οι τοποθετήσεις στο blog της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και γνωρίζουν ΟΛΟΙ  οι εκπαιδευτικοί σε ποιο σχολείο ή νηπιαγωγείο τοποθετήθηκαν ανάλογα με τα μόριά τους και τα κοινωνικά τους κριτήρια. Επίσης, μετά από κάθε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, υπάρχει ενημερωτικό για τις τοποθετήσεις μας.
Πιστεύουμε ότι είναι μια κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, που εμείς ΠΡΩΤΟΙ τη ξεκινήσαμε και αυτό βέβαια ενοχλεί τον  αιρετό της ΔΑΚΕ.  Οι θέσεις μας όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερές και δεν αλλάζουν για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες και προς όφελος όλων των συναδέλφων (άδειες ιδιωτικού έργου με αμοιβή των αναπληρωτών). Ως επικύρωση των παραπάνω αντιγράφουμε τμήμα από e-mail που στάλθηκε και στους δύο αιρετούς για την  τοποθέτηση εκπαιδευτικού για τη σχολική χρονιά 2018-19 και σε ό,τι μας αφορά γράφει: «… Με τον κ. Κακαγιάννη επικοινώνησα επίσης 2-3 φορές. Συμφώνησα αλλά και διαφώνησα με ορισμένες τοποθετήσεις αλλά η συζήτηση γινόταν σε ένα πολιτισμένο κλίμα ανταλλαγής απόψεων και ουδέποτε εξελίχθηκε σε συζήτηση «ταξίματος» και αλισβερισίου…»  Αν θέλει μπορεί και ο αιρετός της ΔΑΚΕ να δημοσιοποιήσει τα όσα αναφέρονται για τον εαυτό του.
Τελευταίο παράδειγμα λασπολογίας τα όσα λέει για τη βελτίωση εκπαιδευτικού από το Δ.Σ. Λέκκας στο 1ο Νέου Καρλοβάσου ψηφίστηκε ομόφωνα και ουδέποτε μειοψηφήσαμε.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όσον αφορά το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου (9/10/19), επαληθευόμαστε για μια ακόμη φορά για το συγκεντρωτισμό που τον διακρίνει επιδεικνύοντας την πλειοψηφία της παράταξής του  στο Δ.Σ. του Συλλόγου.
Έτσι, στη χθεσινή Έκτακτη Γ. Σ. μόνος του αποφάσισε, ενώ έλειπαν τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του, ότι δεν θα γίνει ούτε ανοιχτό Δ.Σ. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως δύο τινά γίνονται: ή να πηγαίναμε σε 2η έκτακτη Γενική Συνέλευση, την οποία ζητήσαμε για την Τρίτη 15/10, λόγω σεμιναρίων Τετάρτης και Πέμπτης των εκπαιδευτικών, ή να γίνει ανοιχτό Δ.Σ. Τελικά δεν αποφασίστηκε ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Η στάση του αυτή συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος και δείχνει πολύ καθαρά το πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του Δ.Σ. του Συλλόγου. Επίσης μόνος του ψηφίζει και ορίζει τον αναπληρωτή του Συλλόγου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δυτικής Σάμου (Καρλοβάσου), χωρίς να ζητήσει υποψηφιότητες από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Είναι φαινόμενα που για πρώτη φορά συμβαίνουν στο Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών στη Σάμο και που θα πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά για τη φυσιογνωμία και  το μέλλον του Συλλόγου μας.

Διαβάστε εδώ το προηγούμενο ενημερωτικό για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κακαγιάννης Αντώνης                                     Δάλλη Μαρία
                             Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,                      Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61231,                  6974476651 - 22730.32940,
                           antoniskak18@gmail.com                                            dalllimar@yahoo.com

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσούζει τόσο που προσπαθείτε με ψευδή πράγματα να βγείτε από πάνω . Δυστυχώς όμως δεν σας βγαίνει …….. που θα πάει . στα επόμενα 100 χρόνια ίσως μάθετε ότι με πορδ.. δεν βάφονται αυγά .

samosweb είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι

Είστε πολύ μπερδεμένοι και βγάζετε κακία και ανακρίβειες.
Για άλλη μία φορά δεν υπάρχει κάτι αληθές , όσον αφορά εμάς στην ενημέρωση σας.
Ξαναλέω ότι είμαι αιρετός εκλεγμένος με την Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών , που βγήκε πρώτη δύναμη στις εκλογες των αιρετών του 2018 με 175 ψήφους (αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών σε εκλογές ) και 54%.
Παλαιότερα ήμουν αιρετός με την ΔΑΚΕ και στο ΠΥΣΠΕ Σάμου και στο ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου , όλα αυτά μέχρι που δημιουργήθηκε η Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση , μετά τις εκλογές του 16.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ :

!)Δεν αλλάζουμε ποτέ θέσεις , πάντα τοποθετούμε και γνωμοδοτούμε βάση μορίων και βάση πινάκων.Οι μόνοι που δεν το κάνετε αυτό είστε εσείς .
Παραδείγματα η περσινή πρόταση σας να μετακινηθεί η συναδέλφισσα από τον Πλάτανο για το Δ.Σ Μαραθοκάμπου , ενώ εμείς ζητήσαμε να τεθούν υπ΄οψιν όλες οι αιτήσεις βάση πίνακα.
Δευτερη περίπτωση φέτος πάλι να μετακινηθεί συνάδελφος από το Δ.Σ Πλατάνου προς 1ο Καρλοβάσου , χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα , ενώ είχε κάνει επίσης αίτημα συναδέλφος από το Δ.Σ Λέκκας που ήταν ψηλότερα στον πίνακα.
Πέρσι αρνηθήκατε να δηλώσουν το κενό του Δ.Σ Καραβοστάμου οι συνάδελφοι της Α φάσης , φέτος φωνάζετε για το αντίθετο...
Τρία παραδείγματα σε έναν χρόνο αδικίας και καταστρατήγησης του πίνακα αναπληρωτών..Βρείτε ένα όλα αυτά τα χρόνια για μας...Σας προκαλώ...

2)Δεν μας ενοχλεί καθόλου η ενημέρωση από όλους , ίσα ίσα αυτό είναι το σωστό..
Το ψέμα και το ξεκατίνιασμα το οποίο υποστηρίζετε χρόνια εσείς ..είναι κάτι που δεν έχει θέση στην εκπαίδευση.

3)Αδειες ιδιωτικού έργου δίνετε και σε μόνιμους κατά το δοκούν...Υπάρχουν όλα τα πρακτικά ..Εμείς είμαστε με τον κλάδο , όχι με τους δικούς μας.Αυτή είναι η διαφορά μας.

4)Τώρα σοβαρά ..Κάνετε αντιγραφή από mail που έστειλε γονέας θυγατέρας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού που ήθελε να καταστρατηγηθεί ο πίνακας και το βάζετε για δική σας επιβράβευση?..Αυτό μας κάνει ακόμα περισσότερο περήφανους για την στάση μας...
Βεβαίως και το έχουμε το mail ..οποίος συνάδελφος επιθυμεί στην διάθεση του..

5)Βελτίωση θέσης από Δ.Σ Λέκκας ..τρεις φορές ήρθε στο υπηρεσιακό συμβούλιο , τις δύο καταψηφίστηκε από σας ..την τελευταία πέρασε ομόφωνα...Πάλι μπερδεύεστε...

Δ/Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

6)Τα μέλη της Ενωτικής ήμασταν στην συνέλευση χθες από τις 6 παρά , μαζί με συναδέλφους από καρλόβασι και Μαραθόκαμπο. Εσείς ήρθατε 7 παρά , ενώ το μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης απουσίαζε.Μπήκαμε μέσα και σας ζήτησα να είμαστε συνεπείς στην ώρα μας..Τότε ο συνάδελφος σας , μέλος του Δ.Σ άρχισε να ειρωνεύεται "βάλε μας απουσία κλπ"..
Το καταστατικό λέει επανάληψη της γενικής συνέλευσης σε περίπτωση μη απαρτίας.Τα μέλη της Ενωτικής αποχώρησαν και σας δηλώσαμε ότι σε περίπτωση μη απαρτίας θα κΆνουμε επανάληψη Γ.Σ, όπως και θα γίνει την επόμενη εβδομάδα .Η ανακοίνωση θα βγει μέσα στο ΣΚ.
η ΑΠΌΦΑΣΗ ΉΤΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΉ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Για το μέλος της Δ.Ε.Π Δυτικής Σάμου , σας τέθηκε το ζήτημα στο Δ.Σ της 02 Οκτωβρίου , ζητήσατε χρόνο να απαντήσετε και τα καταφέρατε μετά από 09 μέρες , ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της συναδέλφισσας Δάλλη Μαρίας ..Αναπληρωματική δεν μας είπατε..
Εμείς προτείναμε την Λαμπρινού Ανδριανή με αναπληρωματικό τον Κατσιγιάννη Νίκο...Είναι 18.48 , ημέρα Παρασκευή , δέκα μέρες μετά το Δ.Σ του συλλόγου και ακόμη δεν έχουμε ενημερώσει την Δ.Ε.Π Δυτικής Σάμου αφού περιμέναμε όλες τις παρατάξεις ..

Εσείς γράψατε : Επίσης μόνος του ψηφίζει και ορίζει τον αναπληρωτή του Συλλόγου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δυτικής Σάμου (Καρλοβάσου), χωρίς να ζητήσει υποψηφιότητες από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Είναι φαινόμενα που για πρώτη φορά συμβαίνουν στο Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών στη Σάμο και που θα πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά για τη φυσιογνωμία και το μέλλον του Συλλόγου μας.

Σας αρέσουν τα ψέμματα , αλλά μάλλον σας έχουν καταλάβει άπαντες πλέον ..
Εύχομαι σε ενότητα και ειλικρίνεια στο μέλλον....

Αρχοντούλης Γιάννης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
ΕΝΩΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΚΊΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ