Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

"Σχολικοί Σύμβουλοι" με γραφεία μέσα στα σχολεία

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν επιλεγεί οι νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου στη συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Ο Γιάννης Αντωνίου διαβεβαίωσε το ΔΣ της ΠΕΣΣ για την επανασύσταση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων με διευρυμένες αρμοδιότητες, με νόμο ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση περίπου στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ περιγράφοντας το νέο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου, σύμφωνα με πληροφορίες του esos,  ανακοίνωσε ότι:

Α. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα  βρίσκονται καθημερινά μέσα στα σχολεία.

Β. Θα έχουν γραφείο με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και γραμματειακή υποστήριξη σε ένα από τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Γ. Θα υπάρχει ένας Συντονιστής Σχολικών Συμβούλων  σε κάθε Περιφέρεια και θα έχει έδρα  στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Δ. Παραμένει ανοικτό το εάν οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ανήκουν στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, το Περιφερειακό Διευθυντή ή στον υπουργό Παιδείας.

Ε. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα έχουν καθημερινή αναφορά στο έργο τους

Ζ. Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα.

Η. Παραμένει ακόμη ανοικτή η “ονοματοδοσία” εάν ο θα φέρει τον τίτλο του Σχολικού Συμβούλου, ή του Συμβούλου Εκπαίδευσης ή κάπως αλλιώς.

Η ΠΕΣΣ

Η ΠΕΣΣ σχολιάζοντας τη συνάντηση  τονίζει ότι   “διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: