Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Με τροπολογία μισθός €8.314 εν μέσω πανδημίας

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής - που κατατέθηκε το βράδυ της παραμονής της Πρωτομαγιάς στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το περιβάλλον- διπλασιάζει η κυβέρνηση τον μισθό στελεχών στα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Όπως αποκαλύπτει η «Αυγή» του Σαββάτου σε δημοσίευμα της, πριν από αυτή την εμβόλιμη τροπολογία τα στελέχη θα έπαιρναν περίπου 4.600 ευρώ ενώ τώρα το ποσό αυτό εκτινάσσεται στα 8.314 ευρώ! Καίριο ερώτημα αποτελεί σύμφωνα με την εφημερίδα και το γιατί ο υπουργός δεν έβαλε τη ρύθμιση αυτή εξ αρχής στο νομοσχέδιο, αλλά την έφερε το βράδυ παραμονής της Πρωτομαγιάς.

«Η διάταξη αυτή δεν είναι η χειρότερη και η πλέον επικίνδυνη του νομοσχεδίου του Κ. Χατζηδάκη. Είναι όμως ενδεικτική τού πώς νομοθετεί ο συγκεκριμένος υπουργός και η κυβέρνηση στην οποία ανήκει. Με χαριστικές ρυθμίσεις, εξυπηρετήσεις, ρουσφέτια και χωρίς ίχνος μέριμνας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Και όλα αυτά, με διαδικασίες κατεπείγοντος και στη ζούλα. Χωρίς διαβούλευση», σχολιάζει η «Αυγή» στο κύριο άρθρο της.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, κι ενώ από το φθινόπωρο οι καταναλωτές άρχισαν να επιβαρύνονται με αυξήσεις 16% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, επικυρώθηκαν προκλητικές αμοιβές στη διοίκηση της εταιρείας. Μάλιστα το θέμα είχαν καταγγείλει με ερώτηση στη Βουλή 38 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: