Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Είναι υποκρισία να κλείνεις την πλατεία!...

"Μη δούμε «χαρδαλόμετρα» και «καραντινόμετρα» αύριο μεθαύριο σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών ή σε πολιτικές συγκεντρώσεις"...

Κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, η πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή...

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, με αφορμή τα γνωστά γεγονότα.

Επειδή μαζεύτηκαν 20χρονοι, μετά από κοντά δύο μήνες κλεισούρας στο σπίτι, να πιουν καμιά μπύρα και  κανά ποτό στο «όρθιο», τους έστειλαν τα ΜΑΤ και τους κυνήγησαν.

Όταν συνωστίζονταν, όμως, προ ημερών έξω από το Μαξίμου για το σόου του Κ. Μπακογιάννη με την Αλκ. Πρωτοψάλτη, τα ΜΑΤ λίγο παραπάνω τους... «φύλαγαν» τους συγκεντρωμένους.

Είναι υποκρισία να θες να φέρεις τουρίστες και να ανοίγεις οσονούπω τα σχολεία και την ίδια ώρα να κυνηγάς πιτσιρικάδες στις πλατείες. Έννοια σας, θα βρουν άλλες πλατείες τα παιδιά.

Όμως, πέρα από αυτή καθαυτή την υποκρισία, υπάρχει και ανησυχία για το μέλλον.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, με προφάσεις παράξενες. Δεν ακυρώνονται εύκολα αποφάσεις που έχουν παρθεί σε περιόδους ανάγκης» έγραφε στο σημείωμά του την Πρωτομαγιά ο Σ. Μάλαμας. Και, δυστυχώς, αρχίζει και δικαιώνεται ήδη... Μη δούμε «χαρδαλόμετρα» και «καραντινόμετρα» αύριο μεθαύριο σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών ή σε πολιτικές συγκεντρώσεις. Μέτρα που θα εφαρμόζονται κατά το δοκούν της εξουσίας.

Να γίνεται δηλαδή πάρτι από τους τουρίστες στα νησιά κι εδώ τα ΜΑΤ να κυνηγούν διαμαρτυρόμενους καλλιτέχνες με πρόφαση τον συνωστισμό.

Μπάμπης Πολυχρονιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: