Τέτοιο μπαράζ νομοθετικών μέτρων δεν έχει ξαναγίνει μεταπολιτευτικά! Και μάλιστα εν μέσω πανδημίας! Προφανώς το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση βγάζουν από το συρτάρι τα πιο ανεκπλήρωτα σχέδια του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, που μέχρι πριν από λίγο καιρό ούτε στα όνειρά τους δεν μπορούσαν να δουν να υλοποιούνται.
Και τώρα αξιοποιώντας την πανδημία, το ΥΠΑΙΘ κινείται με τη λογική «τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντ' έξι».
Μόλις πριν λίγες μέρες και καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα στέκονταν ζαλισμένη από την εξωφρενική αντιστοιχία των πτυχίων των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία, από τις δραματικές αλλαγές στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, την λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία, τον εξοστρακισμό των φοιτητών που έχουν καθυστερήσει τις σπουδές τους, το ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε νέα παρέμβαση.
Θυμίζουμε ότι το ΥΠΑΙΘ εισήγαγε, το Φθινόπωρο, νέες εργασιακές σχέσεις γαλέρας στην εκπαίδευση (με το κατάπτυστο άρθρο 24 που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για την υγεία), νομοθετώντας τη δυνατότητα: «...να προσλαμβάνονται προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π., πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης κατ' ελάχιστον διάρκειας...».
Δεν έφτανε που με δικαιολογία την πανδημία προχώρησε για πρώτη φορά σε προσλήψεις με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας, τώρα οξύνει την επίθεση ακόμα περισσότερο και δίνει το δικαίωμα στους διευθυντές εκπαίδευσης να απολύουν αυτούς τους εκπαιδευτικούς κατά την κρίση τους!
Οι 3μηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που το ΥΠΑΙΘ νομοθέτησε, εξευτελίζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα, λήγουν την Τρίτη 19/1 και το ΥΠΑΙΘ, με σχετική εγκύκλιο καλεί τους διευθυντές Εκπαίδευσης, κατά την κρίση τους, να ανανεώσουν τις συμβάσεις αυτές ή όχι, που σημαίνει την απόλυση των εκπαιδευτικών.
Τώρα διευρύνει το διευθυντικό δικαίωμα να απολύει ο διευθυντής εκπαίδευσης κατά την κρίση του, σαν να είναι η εκπαίδευση ιδιωτική επιχείρηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου