Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου μέσω πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας

Νέα Ενημέρωση για την χρήση της εφαρμογής Cisco Webex στα εξ' αποστάσεως  μαθήματα | Upnet - Τμήμα Δικτύων Πανεπιστημίου ΠατρώνΑγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και καλή δύναμη!

Με email του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου, μας κάλεσε να συμμετάσχουμε σε διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. το Σάββατο 9 Γενάρη μέσω της πλατφόρμας webex της εταιρείας Cisco την οποία χρησιμοποιεί το Yπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση.

Ως Ανεξάρτητη Επικοινωνία εκφράσαμε την διαφωνία μας και ζητήσαμε να γίνει δια ζώσης η συνεδρίαση του Δ.Σ. Δυστυχώς για μια άλλη φορά η «Ενωτική» δεν το αποδέχθηκε.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1. Το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων: η πρόταση που καταθέσαμε για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων μπορείτε να τη διαβάσετε στο:

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2021/01/blog-post_10.html

2. Οι παραιτήσεις των «αιρετών» του ΠΥΣΠΕ Σάμου: αποφασίστηκε ομόφωνα να υλοποιηθεί η απόφαση της ΔΟΕ η οποία καλεί:

α) τους «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε. (αρ.πρ.1142/9-1120) να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., άμεσα.

β) να καταθέσουν συντεταγμένα τις παραιτήσεις των «υποψηφίων» που θα περιλαμβάνονται ως τακτικοί και αναπληρωματικοί αιρετοί στις πράξεις συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων (οι τοπικοί σύλλογοι για τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.) όταν ανακοινωθεί η συγκρότησή τους. Το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής» «υποψήφιοι».

γ) τους εκπαιδευτικούς, σε περίπτωση που κληθούν «πρόθυμοι» για τον σφετερισμό της θέσης του αιρετού να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις ντροπιαστικές αυτές θέσεις, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη.

δ) τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, όταν αυτό ζητηθεί από τη διοίκηση και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις. Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας ψευτο-«Υπηρεσιακών Συμβουλίων» από κανέναν συνάδελφο.

ε) όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία. Για τον λόγο αυτό, στη δυσάρεστη περίπτωση που ενδέχεται «συνάδελφοι» να μην ακολουθήσουν τις αποφάσεις Δ.Ο.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους κατά τόπους Σ.Ε.Π.Ε. να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα τους. Όλη την ανακοίνωση μπορείτε να τη διαβάστε στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2021/01/blog-post_5.html

3. Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών που απορρίφθηκαν  από τους αξιολογικούς  πίνακες  εκπαιδευτικών  λόγω παράβολου. Διαβάστε την ανακοίνωσή μας στο:

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2021/01/blog-post_40.html

4. Για τη διαχείριση χρημάτων δωρεάς  τάμπλετ (10.500 €) και της νέας δωρεάς (2.000 €) από χορηγούς καλό είναι να μην αναλαμβάνει ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου τέτοιου είδους χορηγίες, από τη στιγμή που υπάρχουν οι Σχολικές Επιτροπές.

5. Για τη συνδρομή προς τη ΔΟΕ  ζητήσαμε να ληφθεί υπόψη από τη ΔΟΕ η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί μετά το σεισμό και να υπάρξει περισσότερη οικονομική ελάφρυνση για το Σύλλογο και για τη συνδρομή των εκπαιδευτικών πέρα από το ποσό των 600 € (3 αντιπρόσωποι x 200 €) Η πλειοψηφία δεν έκανε καμία πρόταση για το ποσό της συνδρομής που πρέπει να πληρώσουν οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος, σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 08-01-2021, οι εκπαιδευτικοί, που κινούνται σε μη αστικές περιοχές, μπορούν να μετακινηθούν με το ίδιο αυτοκίνητο ή με ταξί έως 4 άτομα στο σχολείο, όπου εργάζονται, με τη προσκόμιση σχετικής Βεβαίωσης Διευθυντή σχολείου. Μπορείτε να τη διαβάσετε στο: 

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2021/01/blog-post_40.html

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: