Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Έρευνες για τα αίτια συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο

Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες ο τραγικός απολογισμός από την πτώση του μισθωμένου πυροσβεστικού ελικοπτέρου Μi 8 κατά τη διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Σάμο. Να διαλευκάνουν τα αίτια της τραγωδίας στη Σάμο καλούνται οι ελληνικές αρχές.

Από την συντριβή του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους ο Έλληνας μεταφραστής

 Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά και εξωτερικοί χώροιπου βρισκόταν μέσα στο ελικόπτερο καθώς και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης. Σώθηκαν οι άλλοι δύο επιβαίνοντες: Ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής (επίσης Μολδαβός) που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε καθώς κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή. . Απαντήσεις καλείται να δώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων του υπουργείου Μεταφορών.

Θυμίζουμε πως το ελικόπτερο, κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες, έπεσε στη θάλασσα κατά τη συνδρομή του στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) στο Παλαιχώρι Σάμου. Η πρόσκρουση έγινε 300 μέτρα δυτικά από την παραλία της Πλάκας, στην περιοχή του Αγίου Μηνά.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για την χθεσινή τραγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου στην Σάμο

Σε ανακοίνωση για την χθεσινή τραγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου στην Σάμο και τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος προχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Στις 13 Ιουλίου 2022 προσεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 08.40μμ και 11.30μμ, δυο εκ των τεσσάρων επιβαινόντων του ελικοπτέρου που συμμετείχε στην κατάσβεση πυρκαγιάς, νοτιοδυτικά της Σάμου, στην θέση ¨Παλαιοχώρι¨, ο αλλοδαπός μηχανικός του ελικοπτέρου και ο πιλότος αντίστοιχα.

Υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία τους στο Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω έλεγχο και παρακολούθηση. Έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Στις 11.30μμ μεταφέρθηκαν επίσης οι σοροί των δυο άλλων επιβαινόντων στο ελικόπτερο. Αναμένεται  η  διενέργεια της νεκροψίας –νεκροτομής.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου παραμένει σε ετοιμότητα πάντα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους έχουν ανάγκη και από την καταστροφική πυρκαγιά.

Η Διοικήτρια

Αγγέλη Αφροδίτη

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: