Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Κραυγή αγωνίας για το νοσοκομείο της Ικαρίας

Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο.

Δεύτερη ημέρα στην Ικαρία για τον Αλέξη Τσίπρα και η περιοδεία του στο νησί συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος) αλλά και συνάντηση με τον δήμαρχο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έγινε δέκτης παραπόνων των εργαζομένων του νοσοκομείου που εξέφρασαν την αγωνίας τους περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο.

«Αναισθησιολόγο δεν έχουμε, χειρουργεία δεν έχουμε. Αν ήσασταν κάτοικος..

θα έπρεπε να περιμένατε για συνταγογράφηση πάρα πολύ καιρό. Στα επείγοντα υπάρχει ανειδίκευτος αγροτικός γιατρός» του ανέφεραν μεταξύ άλλων φανερώνοντας το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον δήμαρχο Ικαρίας, Νίκο Καλαμπόγια, εστιάζοντας στις εικόνες εγκατάλειψης που «δεν αφορούν μόνο την Ικαρία» αλλά «μία σειρά από νησιωτικές περιοχές στη χώρα μας που δεν είναι στο επίκεντρο της μεγάλης τουριστικής βιομηχανίας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως αυτό «πρέπει να σταματήσει».

Χθες, από το λιμάνι του Ευδήλου, ο Αλ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα αγώνα και εκλογικής νίκης, καλώντας σε πανστρατιά προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν.

Σε μια ομιλία περίπου μιας ώρας υπογράμμισε την ανάγκη να απαλλαγεί ο τόπος από «τον ζόφο του καθεστώτος Μητσοτάκη», προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά προόδου, ενώ άνοιξε όλη τη βεντάλια των θεμάτων της αντιπαράθεσης, με βασική αιχμή το σκάνδαλο Novartis.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: