Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

11 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !



Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., το κεφάλαιο, με τη συναίνεση της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, αποφάσισαν την οικονομική και εργασιακή μας εξαθλίωση. Πρόκειται για πρωτοφανή μέτρα, μετά την μεταπολίτευση, σε βάρος όλων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, ανακοίνωσε:

• Μείωση των μισθών κατά 12% των επιδομάτων και κατά 30% των δώρων Πάσχα -Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν ονομαστική μείωση του μισθού τους από 1300 έως 1715 €

• Προωθούν την άρση της μονιμότητας, την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έτσι ώστε να μπορούν οι εργοδότες να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους, καθορίζοντας και το μισθό τους.

• Καθιερώνουν ενιαία σύνταξη 360 €, και αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης.

• Παγώνουν οι συντάξεις !

• Μειώνονται κατά ακόμη 200 εκατομμύρια € τα κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας.

Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Η απογοήτευση και η ηττοπάθεια στρώνουν το δρόμο για νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Η πορεία των αντιλαϊκών μέτρων δεν πρόκειται να σταματήσει όσο είμαστε απαθείς, όσο συνεχίζουμε να δεχόμαστε να θυσιαστούμε για όλους αυτούς που κερδοσκοπούν πάνω στις πλάτες μας.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες. Σήκωσε το κεφάλι ψηλά, δεν χρωστάμε, μας χρωστάνε.


Δεν υπάρχουν ανίκητοι αντίπαλοι!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ - ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στη συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: