Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ : Μία από τα ίδια..



Η ολομέλεια των Προέδρων που έγινε τη Δευτέρα στις 8-3-10 έληξε, χωρίς απόφαση.  

Η ΠΑΣΚ πρότεινε απεργία με 5/νθήμερες επαναλαμβανόμενες,  από Δευτέρα. Πρότεινε να γίνουν Γ. Σ. την Πέμπτη 11/3, νέα ολομέλεια προέδρων το Σάββατο 13/3 κι εκεί να αποφασιστούν οι πενθήμερες απεργίες από Δευτέρα 15/3 !!!

Η ΔΑΚΕ συμφώνησε στις 5/νθήμερες, αλλά ζήτησε Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων. Τελικά δέχτηκε την πρόταση της ΠΑΣΚ για ολομέλεια προέδρων το Σάββατο 13/3, αλλά η ΠΑΣΚ στη συνέχεια έβαζε προϋποθέσεις  ότι ήθελε να είναι η απόφαση ομόφωνη, ότι ήθελε το πλαίσιο του 2006 κ.α.

Δεν καταλαβαίνουμε τελικά πού διαφώνησαν οι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και άρχισαν τις καταγγελίες, αφού από τα γραφόμενά τους συμφωνούν σε όλα! Στο μόνο που διαφώνησαν, αλλά στη συνέχεια συμφώνησαν, ήταν ότι η ΠΑΣΚ ήθελε ολομέλεια Προέδρων, ενώ η ΔΑΚΕ Γενική Συνέλευση  Αντιπροσώπων!

Οι Παρεμβάσεις πρότειναν η ερχόμενη εβδομάδα να είναι απεργιακή σε συντονισμό με τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, ενώ
η  ΕΣΑΚ ψήφισε για πανεργατικές με το ΠΑΜΕ, πιστή στη γραμμή πραγματοποίησης κινητοποιήσεων στα πλαίσια του ΠΑΜΕ.

Δείτε τις ανακοινώσεις των παρατάξεων:  


ΔΑΚΕ: Για λίγες μόνο ώρες κράτησε η αγωνιστική έξαρση της Π.Α.Σ.Κ. στη σημερινή Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας.

Στην αρχή της Ολομέλειας ο, εξαφανισμένος για μήνες από τηλεοράσεις κι εφημερίδες, πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε τις κάμερες κι έδωσε την παράσταση «Η Π.Α.Σ.Κ. αγωνίζεται όποια κι αν είναι η κυβέρνηση». Προανήγγειλε 5νθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις από 15 Μαρτίου κι έπειτα η παράταξη που ξέρει καλά πώς να ξεπουλά και να εκφυίζει αγώνες, έσπευσε να στείλει την αγωνιστική της πρόταση στα σχολεία για να εισπράξει τα εύσημα των συναδέλφων.

Όμως το ετεροχρονισμένο καρναβάλι τέλειωσε γρήγορα. Οι μάσκες έπεσαν κι άρχισε το πηλοφόρι. Τόνοι λάσπης εκτοξεύτηκαν κατά των… αλλοθρήσκων. Τα μέλη της Π.Α.Σ.Κ. είχαν από μια διαχωριστική γραμμή για κάθε παράταξη και κάθε πολιτικό χώρο. Λοιδόρησαν, σπίλωσαν υπολήψεις κι έκοψαν κάθε γέφυρα επικοινωνίας με όλους για να μην είναι εφικτή η λήψη της οποιασδήποτε απόφασης.

Ως Δ.Α.Κ.Ε. τονίσαμε ότι σ’ αυτήν την οδυνηρή για όλους τους εργαζόμενους στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για αδιέξοδες αντιπαραθέσεις. Ξεκαθαρίσαμε ότι στηρίζουμε την πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων την Πέμπτη 11 Μαρτίου με πρόταση για 5νθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις από 15 Μαρτίου και την πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου το Σάββατο 13 Μαρτίου, ώστε η όποια απόφαση να είναι πράγματι ισχυρή.

Δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή. Η Π.Α.Σ.Κ. επέμεινε στην πραγματοποίηση Ολομέλειας των Προέδρων το Σάββατο 13 Μαρτίου.

Οι Παρεμβάσεις πρότειναν η ερχόμενη εβδομάδα να είναι απεργιακή σε συντονισμό με τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους ενώ η ΕΣΑΚ είναι πιστή στη γραμμή πραγματοποίησης κινητοποιήσεων στα πλαίσια του ΠΑΜΕ.

Η Δ.Α.Κ.Ε. για να μη δώσει σε κανέναν άλλοθι ν’ αφήσει τον Κλάδο άπραγο απέναντι στην ανελέητη επίθεση της κυβέρνησης και παρότι πιστεύει στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου, υποχώρησε και έδωσε την ψήφο της για την πραγματοποίηση Ολομέλειας των Προέδρων το Σάββατο 13 Μαρτίου. Ξεκαθάρισε ακόμη, για να μη μένουν περιθώρια παρερμηνειών, ότι θα στήριζε στην Ολομέλεια τις 5νθήμερες κινητοποιήσεις.

Από εκεί κι έπειτα, κι ίσως ακριβώς εξ’ αιτίας αυτής της δέσμευσης, η Π.Α.Σ.Κ. εκτροχιάστηκε. Βάζοντας μια σειρά προϋποθέσεων (π.χ. προαπαιτούμενο η απόφαση να μη στηρίζεται μόνο από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ !!!) κατάφερε τελικά αυτό που είχε από την αρχή σχεδιάσει. Να μην παρθεί καμιά απόφαση.

Δε χρειάζεται βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση για να καταδειχθεί η αγωνιώδης προσπάθεια της Π.Α.Σ.Κ. να βάλει πλάτη στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης. Έχει αποφασίσει πως ο ρόλος που της αρμόζει είναι αυτός του «απολογητή του συστήματος» (όπως λέει και στην ανακοίνωσή της).

Μένει όμως κανείς με την απορία. Χρειαζόταν μια τόσο μεγάλης διάρκειας θεατρική παράσταση εκ μέρους της για να αποδειχθεί αυτό που όλοι γνωρίζουν;

Τι φταίει όμως ένας ολόκληρος κλάδος να υπομένει αυτά τα τερτίπια;

Τα 4 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Τσιάκος Βασίλης
Κικινής Θανάσης
Οικονόμου Τριαντάφυλλος
Ρηνάκη Καίτη

Η ΠΑΣΚ δασκάλων καταγγέλλει τις άλλες παρατάξεις .

Η στάση των άλλων παρατάξεων απέναντι στην πρότασή μας ήταν αμήχανη, απογοητευτική και κατώτερη των περιστάσεων δηλώνει η ΠΑΣΚ με σημερινή ανακοίνωσή:

Η ΔΑΚΕ, νομίζοντας πως μπορεί να αποτινάξει το κουστούμι του εκπροσώπου της Κυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δε δίστασε να αλλάζει τις θέσεις της με ταχύτητα που ζάλιζε και τους ίδιους τους εκπροσώπους της, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται να δηλώνουν πως εάν έχουν άδικο σε όσα λένε θα ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

Όπως προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. είχε απόλυτο δίκιο όταν επέμενε πως είχε θέσει από την πρωτολογία του στο διεκδικητικό πλαίσιο, το πλαίσιο της απεργίας του 2006.

Αναμένουμε από το μέλος της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., που υποστήριζε με ένταση το αντίθετο και παρέσυρε σ’ αυτό και άλλα μέλη της παράταξής του, να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, όπως δεσμεύθηκε. Έτσι, λοιπόν, ενώ πριν τη συνεδρίαση, μέλη της δήλωναν πως θα εισηγηθούν 48ωρη απεργία για 15 & 16 Μαρτίου, μετά την πρόταση της ΠΑΣΚ αμήχανα δήλωναν πως συμφωνούν, μόνο που αντί για Ολομέλεια Προέδρων ζητούσαν Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων.

Λίγο πριν τη ψηφοφορία άλλαξαν πάλι θέση (!!!) προτείνοντας τώρα 5νθήμερες απεργίες χωρίς διαδικασίες βάσης (!!!), οι οποίες θα αποφασίζονταν από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Τέλος άλλαξαν πάλι θέση συμφωνώντας με την πρόταση της ΠΑΣΚ αλλά διαφωνώντας στο διεκδικητικό πλαίσιο!!! Τέτοια σοβαρότητα!!! Είναι πράγματι θλιβερό αλλά και επικίνδυνο τα μέλη μιας μεγάλης παράταξης να φέρονται ως συνδικαλιστικοί ανεμόμυλοι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και έχοντας στο μυαλό του μόνο μικροπαραταξιακούς λόγους να ξεχνούν πως οι αποφάσεις ενός δευτεροβάθμιου οργάνου, όπως η ΔΟΕ έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στην αγωνιστική φυσιογνωμία του κινήματος, αλλά και στο εισόδημα των μελών του.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ έχοντας στο μυαλό τους ότι η απεργία του 2006 δεν τους απέφερε τα αναμενόμενα μικροπαραταξιακά οφέλη, δυσκολεύονται να ξαναστηρίξουν μεγάλη απεργία που προτείνει η ΠΑΣΚ. Έτσι λοιπόν δε δίστασαν να τονίζουν, πως η βάση δεν είναι έτοιμη (!!!), οι αγώνες δεν μπορεί να είναι κλαδικοί (!!!), η πρόταση για αγώνα διάρκειας δεν είναι σοβαρή (!!!), δεν υπάρχει απεργιακό κλίμα (!!!) και άλλα τέτοια αγωνιστικά και κινηματικά.

Η εκπρόσωπός τους πρότεινε εβδομάδα αγωνιστικής δράσης και στη συνέχεια, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των παρευρισκομένων δήλωσε πως δεν εννοούσε ακριβώς αυτό, αλλά ίσως δεν το εξέφρασε με το σωστό τρόπο!!! Τελικά ψήφισε την αρχική της πρόταση διαφωνώντας με την πρόταση της ΠΑΣΚ για αγώνα διαρκείας.

Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ κι αυτή τη φορά έμεινε πιστή στην τακτική του πολιτικού ερημίτη που έχει επιλέξει, την οποία αφήνει που και που για να συμφωνήσει με τη ΔΑΚΕ και τις ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, με την προϋπόθεση να μη συμφωνεί η ΠΑΣΚ.

Πρότεινε γενικά απεργιακές κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα βρεθεί (μάλλον στον Περισσό…), χωρίς χρονοδιάγραμμα. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως μίλησαν για ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος οι κατεξοχήν διακατεχόμενοι από τη διασπαστική λογική των «ταξικών» αγώνων του ΠΑΜΕ!!!

Ο πόλεμος λοιπόν που έχει κηρύξει η κυρία Παπαρήγα από τις τηλεοράσεις, μάλλον ήταν για τις ανάγκες της τηλεθέασης και σε κάθε περίπτωση αφορούσε σίγουρα άλλους!!! Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί πως ήταν η μοναδική, πλην ΠΑΣΚ, συνδικαλιστική παράταξη που δε συμμετείχε στο κακοπαιγμένο θέατρο παραλόγου ΔΑΚΕ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ να αλλάζουν κάθε λίγο άποψη, και έμεινε σταθερή στη θέση που διατύπωσε.

Η ΠΑΣΚ ξεκαθαρίζει με τη στάση της πως δεν πρόκειται να δώσει καμιά ανοχή και κανένα άλλοθι στην Κυβέρνηση. Η αντίθεσή μας στα άδικα οικονομικά μέτρα είναι καθολική. Η διεκδίκηση μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα είναι μονόδρομος.

Δηλώνουμε όμως πως δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κακοστημένα παραταξιακά παιχνίδια που δεν οδηγούν πουθενά. Λογικές απεργιακού χαβαλέ δεν μπορεί να διακατέχουν υπεύθυνες παρατάξεις.

Οργάνωση – Προοπτική – Αγώνας είναι το τρίπτυχο της αγωνιστικής μας φιλοσοφίας.

Από την ΠΑΣΚ

ΠΑΜΕ
Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών


Τι αγώνες, με ποια χαρακτηριστικά χρειαζόμαστε σήμερα

Η πρότασή μας στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων της ΔΟΕ στις 8 Μάρτη, η ΠΑΣΚ Α/βάθμιας εκπαίδευσης κατέθεσε πρόταση για «απεργία διαρκείας-πενθήμερες επαναλαμβανόμενες» και διεκδικητικό πλαίσιο την απόσυρση των κυβερνητικών μέτρων με ταυτόχρονη στήριξη των κυβερνητικών εξαγγελιών («νέο σχολείο», ΑΣΕΠ, αξιολόγηση, αποκέντρωση-Καλλικράτης, Σχολή Στελεχών Εκπαίδευσης, διευθυντές manager, κ.α)!!! Η συγκεκριμένη πρόταση της ΠΑΣΚ δεν πέρασε. Απορρίφθηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚ είναι προκλητική!
Αυτή που ως γνήσιο κυβερνητικό φερέφωνο ανέκαθεν στήριζε -όπως και τώρα επί 5 μήνες στηρίζει- το σύνολο της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Αυτή που επί 5 μήνες έκανε τα πάντα για να μη βγουν απεργιακές κινητοποιήσεις (π.χ. 17/12, 5/3). Αυτή που όχι μόνο υπονόμευσε κάθε απεργιακή κινητοποίηση αλλά και οργάνωσε την απεργοσπασία στις 16 Δεκέμβρη, τώρα το παίζει αγωνιστής!

Η ηγεσία της ΠΑΣΚ, βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στο βούρκο του βρώμικου ρόλου της, τώρα δεν αποζητάει απλώς την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, αλλά και με αυτή την πρόταση συνεχίζει τον υπονομευτικό ρόλο, το ρόλο του Δούρειο Ίππου.

Η πρόταση της ΠΑΣΚ από άποψη περιεχομένου και «διεκδικητικού πλαισίου», όχι μόνο δεν υπηρετεί τον εκπαιδευτικό, την παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών αλλά στηρίζει ανοιχτά την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, στην εκπαίδευση, την εργασία, την ασφάλιση, στο εισόδημα.

Η πρόταση της ΠΑΣΚ από άποψη μορφής (πενθήμερη) απευθύνεται μόνο στους δασκάλους, ούτε καν στους καθηγητές! Απευθύνεται σ’ ένα κλάδο μόνο και ως εκ τούτου όχι μόνο δεν ενώνει αλλά και διασπά. Η πρόταση της-σ’ αυτή τη φάση-δεν είναι πρόταση κλιμάκωσης, αλλά αποδυνάμωσης, αποκλιμάκωσης.

Η πρόταση της ΠΑΣΚ με τη μορφή των πενθήμερων σε αυτή τη φάση, έχει ως στόχο την αποδυνάμωση, τη διάσπαση του ενιαίου απεργιακού μετώπου των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχει ως στόχο, την απότομη κούραση, το ξεφούσκωμα και εν τέλει το τσάκισμα του εκπαιδευτικού-εργατικού κινήματος. Ίδιες ή παρόμοιες προτάσεις η ΠΑΣΚ κατέθεσε στο Υπουργείο Γεωργίας, στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ.α.
Η λογική της ΠΑΣΚ είναι απλή:
Αν δεν περάσει η πρότασή μας θα «ξεπλυθούμε» λέγοντας «εμείς είμαστε οι αγωνιστές-οι άλλοι δεν ήθελαν αγώνες».
Αν περάσει, προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, τσακίζοντας τις αντοχές, τη συνέχεια και τη δυναμική του κινήματος, δεδομένου ότι η υπόθεση έχει βάθος, έχει δρόμο (πέντε νομοσχέδια για την εκπαίδευση θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και νέα πακέτα οικονομικών μέτρων).
Ως προς τη στάση των άλλων δυνάμεων

Η ΔΑΚΕ χωρίς καμία ουσιαστική διαφοροποίηση από την ΠΑΣΚ καταψήφισε προσχηματικά τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ως γνωστόν «καθ’ έξιν» ευάλωτοι στις πιέσεις της σοσιαλδημοκρατίας-πρότειναν μια πενθήμερη και πανεκπαιδευτικό-πανεργατικό μέτωπο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα ξεκινάει από τους εκπαιδευτικούς και… θα τελειώνει στους ΠΟΕ-ΟΤΑ!! Προφανώς οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν είδαν, δεν άκουσαν για τα ταξικά συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα, τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, που πήραν στις πλάτες τους με 5 συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, στην κυριολεξία όλη την αντίσταση της εργατικής τάξης μέχρι τώρα. Δεν μας εκπλήσσει! Η πορεία τους είναι φυσικό επακόλουθο του εναγκαλισμού και της συμπόρευσή τους «αλα μπρατσέτο» με τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Τι αγώνες και με ποια χαρακτηριστικά χρειαζόμαστε σήμερα.

Η πρότασή μας

Ταξική ενότητα
Ο πόλεμος κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας-ΝΔ-ΛΑΟΣ θα οξυνθεί, είναι ενιαίος και γενικευμένος. Ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων.
Κανένας κλάδος από μόνος του δε θα σωθεί! Όλοι οι κλάδοι για έναν, και ένας για όλους, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ενιαίος συντονισμένος αγώνας.
Κοινωνικές συμμαχίες και μετωπική συσπείρωση
Εργατική τάξη, λαϊκά στρώματα, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, σε ένα ενιαίο παλλαϊκό αγώνα και μέτωπο για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για την παιδεία και την κοινωνία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Πολιτικοποίηση της ταξικής πάλης, γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο
Μαζική φυγή από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σύνδεση της οικονομικής πάλης με την πολιτική πάλη, σύνδεση της πάλης του εργατικού κινήματος με την προοπτική της εργατικής λαϊκής εξουσίας, του άλλου δρόμου ανάπτυξης. Στη βάση αυτή, αγώνες με περιεχόμενο και στόχους πάλης που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως:

• Λέμε ΟΧΙ στις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για το «νέο σχολείο», της επιχειρηματικότητας, της ημιμάθειας, της ταξικής αποβλάκωσης, της αποκέντρωσης, της κατηγοριοποίησης, της αξιολόγησης.
• Ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση για όλους μέσα από Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία-υγεία-ασφάλιση, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο.
• Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τις γυναίκες και τα νέα ζευγάρια.
• 1900 ευρώ ο πρώτος μισθός στην εκπαίδευση.
Μαζική συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ, ως το μόνο όπλο, το μόνο εργαλείο οργάνωσης της ταξικής πάλης και ταυτόχρονα μαζική εγκατάλειψη των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ.

Στο βαθμό που οι αγώνες σήμερα θα εμπεριέχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα βαθαίνει η κλιμάκωση, θα αλλάζουν οι αρνητικοί συσχετισμοί με όρους μαζών, με όρους κινήματος, θα γίνονται οι αγώνες αποτελεσματικοί.

Στη ΓΣ Προέδρων της ΔΟΕ στις 8 Μάρτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν:
• Πλαίσιο ικανοποίησης όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών (εργασιακά, μισθολογικά, οικονομικά, ασφαλιστικά, εκπαιδευτικά). Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
• Να παρθούν πίσω τα μέτρα για τη μείωση των μισθών, για την αύξηση των έμμεσων φόρων, για το «νέο σχολείο», τη Δια Βίου Μάθηση, το σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών.
• Άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων.
• Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο διάστημα 16 έως 18 Μάρτη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
• Αν δεν προκύψει απεργιακή κινητοποίηση, συλλαλητήριο στις 16 Μάρτη.
• Μετά τις γιορτές, νέες Γενικές Συνελεύσεις και νέα 24ωρη απεργία, ενιαία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αθήνα 9 Μάρτη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: