Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ 22 & 23/10/2013

clip_image002[4]To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου συνεδρίασε στις 22 & 23/10/2013 και αφού συζήτησε και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα, έλαβε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:

Α. Συνεδρίαση Τρίτης, 22/10/2013

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου με θέμα συζήτησης τα νηπιαγωγεία του νησιού που παραμένουν κλειστά για δεύτερο μήνα, παρουσία εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των νηπιαγωγείων Λέκας, Παγώνδα, 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου και του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου και Ικαρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κάνει εκ νέου παράσταση διαμαρτυρίας γι΄αυτό το θέμα στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου την Τετάρτη, 23/10/2013. Αποφασίστηκε επίσης η Συνεδρίαση του Δ.Σ. να συνεχιστεί μετά το τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας στη Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης προκειμένου να ολοκληρωθεί η συζήτηση στα προγραμματισμένα θέματα .

Β. Συνεδρίαση Τετάρτης, 23/10/2013

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στη Σάμο και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα.

1. Αποτελέσματα της παράστασης διαμαρτυρίας: Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι δόθηκαν 5 κενά Νηπιαγωγών από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου στην Περιφέρεια στις 18/10/2013 και στη συνέχεια, στις 22/10/2013, τροποποιήθηκε ο πίνακας και τα 5 κενά μεταβλήθηκαν σε 4.

Τελικά όμως, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα, διορίστηκε μόνο μία Νηπιαγωγός στη Σάμο με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των Νηπιαγωγείων αφού εξακολουθούν να υπάρχουν πραγματικά 4 ακόμη κενά!!!

2. Ορισμός δικηγόρου για δικαστική υπόθεση του Δ.Σ.: Καταρχάς το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι όσον αφορά την αγωγή των τριών εκπαιδευτικών που είχε κατατεθεί εναντίον του και που αφορούσε το περιεχόμενο ανακοίνωσής του και την κοινοποίησή της στους συναδέλφους και στο διαδίκτυο, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για το Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Εκκρεμεί ακόμη μία δίκη (από τους ίδιους ενάγοντες) στις 19/12/2013, για την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα να οριστεί και πάλι ο κος Ιωάννης Χατζηκωνσταντής ως συνήγορος υπεράσπισης του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Ψήφισμα συμπαράστασης για την ΕΛΜΕ Σάμου: Αποφασίστηκε ομόφωνα να κατατεθεί ψήφισμα συμπαράστασης για τους συναδέλφους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την κατάληψη της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, προκειμένου να μην αποσταλούν πίνακες πλεοναζόντων (το ψήφισμα ακολουθεί παρακάτω).

4. Είσπραξη συνδρομής Συλλόγου: Η είσπραξη της συνδρομής των μελών του Συλλόγου για τη συνδικαλιστική χρονιά 2013-2014 θα γίνει σε δύο δόσεις των 15 ευρώ (να θυμίσουμε ότι από το ποσό των 30 ευρώ, τα 24 αποστέλλονται στη ΔΟΕ και τα 6 μένουν στον τοπικό Σύλλογο).

5. Αποζημιώσεις γονέων μεταφερόμενων μαθητών: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας διαμαρτύρεται έντονα για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους γονείς των μεταφερόμενων μαθητών της Σάμου. Καλούμε το Δήμο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να καταβάλει άμεσα τα χρήματα σε όλους τους δικαιούχους γονείς.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων - Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους συναδέλφους της ΕΛΜΕ Σάμου, που διώκονται επειδή πήραν μέρος σε ένα δίκαιο αγώνα. Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ καθώς και το ένα αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Σάμου καλούνται να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κινητοποίηση στη ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από τη συνέλευση του σωματείου, στα πλαίσια του απεργιακού αγώνα με στόχο να μπλοκαριστεί η αποστολή λίστας με ονόματα "πλεοναζόντων" συναδέλφων από τη Δ/νση Σάμου στην Περιφέρεια και το Υπουργείο, δηλαδή να εμποδιστεί η διαδικασία εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων.

Είναι φανερό, ότι στα πρόσωπα των τεσσάρων αγωνιστών επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η πάλη του σωματείου, το οποίο συμμετείχε και υπερασπίστηκε μαζικά και μαχητικά τον απεργιακό αγώνα μέχρι τέλους, αλλά και συνολικά οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά.

Η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία, στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα τους να αγωνίζονται  και να διεκδικούν κόντρα στην πολιτική του συστήματος που προωθεί και επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και οι διώξεις των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Κάτω τα χέρια από τη μαζική πάλη και τα σωματεία

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δε δικάζονται

Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Δάλλη Μαρία

 

Η Γραμματέας

Εμμανουηλίδου Αλεξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: