Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Με την απειλή της κλήσης εισαγγελέα, σπάζοντας λουκέτα, ακόμα και με απειλές προπηλακισμών προς τους μαθητές, παρέμβηκαν «οργισμένοι γονείς» για να σταματήσουν τις μαθητικές καταλήψεις στο ΓΕΛ και στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου. Η επιχείρηση αυτή που εκτυλίχτηκε παράλληλα στα δύο σχολεία, προστίθεται αντικειμενικά στις πολλές άλλες ανάλογες επιχειρήσεις συκοφάντησης, τρομοκράτησης, καταστολής και δίωξης των μαθητικών καταλήψεων που γίνονται αυτές τις μέρες σε πολλά σχολεία της χώρας.

Η συντεταγμένη αυτή επίθεση δεν προέκυψε τυχαία. Καθοδηγείται από την κυβερνητική θεωρία «των δύο άκρων» που στοχεύει, να σπείρει το φόβο, να επιβάλλει γενικευμένη υποταγή, να απαγορεύσει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Υλοποιείται από τους κυβερνητικούς κρατικούς μηχανισμούς αλλά και με τη συνδρομή εκείνων που είναι πρόθυμοι να επιβάλλουν την «ομαλότητα» της κυβερνητικής πολιτικής δρώντας «στο όνομα» κρατικών οργάνων!

Οι μαθητικοί αγώνες με τα αιτήματα και με την όποια μορφή αποφασίζουν κάθε φορά οι ίδιοι οι μαθητές δεν είναι ποινικό αδίκημα! Οι μαθητές έχουν δικαίωμα στον αγώνα! Το δικαίωμα τους αυτό πρέπει να το υπερασπίσουν όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός, ιδιαίτερα στη τωρινή φάση που η κυβερνητική πολιτική διαλύει τα σχολεία τους και στοχεύει να τους στείλει μαζικά στην ανεργία και στην μαθητεία- σύγχρονη δουλεία! Είναι απλώς άθλια υποκρισία οι κραυγές εκείνες που «νοιάζονται» για την «ομαλή» λειτουργία των σχολείων και γι αυτό στρέφονται ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Το μόνο που πραγματικά υπηρετούν-ακόμα και όταν δεν το αντιλαμβάνονται- είναι η πολιτική ισοπέδωσης της δωρεάν δημόσιας παιδείας, το μαύρο μέλλον της αμορφωσιάς και της εκμετάλλευσης για τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών.

Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει και δεν μπορεί να «παρακολουθούμε» αδρανείς αυτή την επιχείρηση που στοχεύει να ανακηρύξει «παράνομους» τους μαθητικούς αγώνες. Δεν υπάρχει «ουδέτερη στάση» απέναντι στη βαρβαρότητα. Είμαστε μαζί τους γιατί είμαστε ενάντια στην πολιτική που συντρίβει εργαζόμενους και νεολαία. Είμαστε μαζί τους γιατί το δικαίωμα στη μαζική πάλη, η ελευθερία να αγωνιζόμαστε, ανήκει σε όλο το λαό! Είμαστε μαζί τους γιατί και οι δικοί μας αγώνες –αυτοί που δώσαμε και οι ακόμα μεγαλύτεροι που χρειάζεται να οργανώσουμε- έχουν τον ίδιο εχθρό. Είμαστε μαζί τους γιατί ξέρουμε πως το «απαγορεύεται να αγωνιστείτε» το είπαν και σε μας τον περασμένο Μάη, όπως το είπαν και το λένε και σε πολλούς άλλους κλάδους εργαζομένων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ τους ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΥΝΤΑΙ-ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Σάμος 21-10-13

Δεν υπάρχουν σχόλια: