Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Προσλήψεις μέσω ... ΟΑΕΔ στα σχολεία!

32 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η πρώτη ενέργεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι πλέον γεγονός, προκαλώντας ισχυρό κλονισμό στην εκπαιδευτικοί κοινότητα!

Εκπαιδευτικοί, ως ανειδίκευτοι εργάτες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προσληφθούν μέσα από ... πρόγραμμα ανέργων του ΟΑΕΔ, για να δουλέψουν στα σχολεία, καλύπτοντας κενά. Μάλιστα πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο

γνωστός συνδικαλιστής και τέως αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Ζαχαρίας Καψαλάκης κάνουν λόγο για 32 νηπιαγωγούς που θα προσληφθούν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε νηπιαγωγεία του νομού Ηρακλείου. Πρόκειται για ...7μηνες περίπου συμβάσεις έργου, με μισθό χαρτζιλίκι της τάξεως των 450 ευρώ, σαν αυτές δηλαδή που υλοποιούν οι Δήμοι στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας.

Γλαφυρή η δήλωση του κ. Καψαλάκη στο Irakliolive: «Μας μετατρέπουν σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, ανειδίκευτους εργάτες τύπου stage. Φοβάμαι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα σχολεία θα ανήκουν στην ευθύνη των Δήμων και οι δάσκαλοι θα μετατραπούμε σε δημοδιδασκάλους».

Όπως εξήγησε ακόμη ο κ. Καψαλάκης, «θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου δύο νηπιαγωγοί, με τις ίδιες σπουδές και τα ίδια ωράρια, θα υπηρετούν στο ίδιο σχολείο, αλλά θα αμείβονται εντελώς διαφορετικά. Η εκπαίδευση μετατρέπεται σε ευκαιριακή εργασία, με μισθούς πείνας. Αυτό μας δείχνει ότι του χρόνου θα πάμε όλοι για πρόσληψη στον ΟΑΕΔ».

Άμεση αντίδραση

Εν τω μεταξύ, άμεση ήταν η αντίδραση της παράταξης της Πρωτοβάθμιας στο Ηράκλειο «Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών» που με ανάρτηση της στο blog που διατηρεί επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. καλούμε άμεσα τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να παρέμβει και να ενημερώσει τους συναδέλφους για το συγκεκριμένο ζήτημα (έπρεπε ήδη να το είχε κάνει), που αν ισχύει συνεπάγεται τη καταπάτηση και εκθεμελίωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Είναι αυτονόητο πως εμείς απαιτούμε:
- Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
- Προσλήψεις αναπληρωτών από την υπάρχουσα επετηρίδα, με τις διαδικασίες που προβλέπονται για την κάλυψη των λειτουργικών θέσεων με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα

Η Δημόσια Εκπαίδευση δε χτίζεται με μπαλώματα και προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης.

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τη συρρίκνωση και υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, έχει επιλέξει το δρόμο της αποκαθήλωσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Η δική μας επιλογή είναι μονόδρομος!»

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανάρτηση

Μέσω ΟΑΕΔ 7.850 θέσεις εργασίας στο... δημόσιο σχολείο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ θα διατεθούν 7.850 θέσεις εργασίας για τα δημόσια σχολεία σε πανελλαδικό επίπεδο, εκ των οποίων 2.700 θέσεις θα προορίζονται για την ειδική αγωγή, 2.650 στην Πρωτοβάθμια και 2.500 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δημοσίευμα του news.gr αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Πρόκειται για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο τελικά οι θέσεις εργασίας ανέρχονται στις 7.850. Η κατανομή ανά ειδικότητα έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι αιτήσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, 2.700 θέσεις προορίζονται για την ειδική αγωγή, 2.650 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2.500 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι έξι μήνες και 15 μέρες και μέσα από τις προσλήψεις αυτές το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να καλύψει χιλιάδες κενά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 600 νηπιαγωγοί προορίζονται για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου σε πολλές περιοχές υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων λόγω των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: