Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου & «Ο Περικλής» για τη “συνάντηση” με τα ΜΑΤ και τον περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Γκίνη στο πεζοδρόμιο της οδού Τσόχα!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Περιφερειακού Διευθυντή Π.&Δ. Εκπ/σης Αττικής κ. Γκίνη, ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να δεχτεί τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου & «Ο Περικλής» καθώς και τις  Ενώσεις Γονέων Βόρειου Τομέα Αττικής, αλλά  τους έφραξε και  την είσοδο της Περιφερειακής Δ/νσης με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις .

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου διοργανώθηκε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π. Ε. Αμαρουσίου και «Ο Περικλής»  σε συνεργασία με τις Ενώσεις Γονέων Βορείου Τομέα Αττικής σε συνέχεια των αποφάσεων των συλλόγων μας και της σύσκεψης των Ενώσεων Γονέων.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας και για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων συμμετείχαν με αποφάσεις κήρυξης τρίωρων στάσεων εργασίας και οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής και «Ο Παρθενώνας».

Ζητήσαμε να συναντηθούμε με τον Περιφερειακό Δ/ντή Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής κ. Γκίνη προκειμένου να του εκθέσουμε τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως συνέπεια των παράνομων και αντιλαϊκών Υπουργικών Αποφάσεων που καταργούν τις θέσεις δασκάλων στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία, αυξάνουν τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, υποβαθμίζουν τα τμήματα ένταξης, καθώς και των μεγάλων κενών σε θέσεις δασκάλων και ειδικοτήτων που παρατηρούνται ακόμα, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Παρά το γεγονός ότι η γραμματεία της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής είχε δεχτεί  από την προηγούμενη (10 – 10 – 2013) τηλεφωνικά το αίτημά μας να μας δεχτεί ο Περιφερειακός Δ/ντής Π. & Δ.  Εκπ/σης Αττικής, στην είσοδο του κτιρίου μας «υποδέχτηκε» διπλή σειρά ειδικών αστυνομικών δυνάμεων με πλήρη εξάρτηση (ασπίδες, κράνη, γκλομπς) που δεν μας επέτρεψε να πατήσουμε ούτε τα σκαλιά της εισόδου της Περιφερειακής Διεύθυνσης, αντιμετωπίζοντάς μας σαν κακοποιά στοιχεία !

Μπορεί στα σχολεία  να έχουμε 1 δάσκαλο ανά 28 παιδιά και κανέναν σχολικό φύλακα ανά μερικές εκατοντάδες παιδιά, στα Γραφεία της Περιφ. Δ/νσης όμως είχαμε ισχυρότατη αστυνομική παρουσία!!

Ο κ. Γκίνης αφού  αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο ακόμα και σε μια μικρή αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και γονέων,  μετά από κάποια ώρα κατέβηκε να μας συναντήσει εκτός κτιρίου, στο πεζοδρόμιο. Στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε μαζί μας δήλωσε τα εξής :

«Όλες οι θέσεις εκπαιδευτικών στην Α΄βάθμια εκπαίδευση είναι πλήρεις !!!» και συνεπώς δεν τίθεται θέμα επιπλέον διορισμών ή προσλήψεων αναπληρωτών.

Στον Περιφερειακό Διευθυντή θέσαμε το ζήτημα της επιστροφής  από την Ανατολική & Δυτική  Αττική των συναδέλφων μας δασκάλων που παράνομα μετακινήθηκαν από τα ΠΥΣΠΕ Α΄ – Β΄ – Γ΄ Αθήνας, αφού έχουν ήδη προσληφθεί αναπληρωτές για την κάλυψη των ολοήμερων σχολείων.

Επισημάναμε με ότι ειδικά στην Ανατολική Αττική υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι μας από τη Β΄ Αθήνας που δεν έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία, αλλά παραμένουν στα γραφεία της Δ/νσης Ανατολικής Αττικής προσφέροντας διοικητικό έργο ενώ στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας υπάρχουν αρκετά ολοήμερα ΕΑΕΠ σχολεία που δε λειτουργούν τα ολοήμερά τμήματα τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο  Περιφερειακός Διευθυντή μας απάντησε ότι:

« Δεν δέχεται τους ισχυρισμούς μας για ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό Δασκάλων σε επίπεδο Αττικής,

θα προσπαθήσει να λύσει το θέμα έλλειψης προσωπικού μέσα στην προσεχή εβδομάδα με μετακινήσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια προς την Πρωτοβάθμια,

όπου δεν λειτουργούν ολοήμερα σχολεία φταίνε οι διευθυντές των σχολείων !!!».

Εμείς λοιπόν μετράμε ότι μέχρι στιγμής οι ελλείψεις στη Β΄Δ/νση Π. Ε. Αθήνας είναι: 94 δάσκαλοι, 45 εκπαιδευτικοί αγγλικών, 47 φυσικής αγωγής, 15 μουσικής, 12 γερμανικών, 64 πληροφορικής, 60 εικαστικών και 35 θεατρικής αγωγής.

Το ψέμα και οι πολιτικές καταστολής που μεταχειρίζονται η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής δεν επαρκούν για να καλύψουν τη βαθιά αντιλαϊκή και ανάλγητη πολιτική που εφαρμόζουν και υλοποιούν, υπό τις εντολές της τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ) διαλύοντας τη Δημόσια Εκπ/ση και οδηγώντας την ευθέως στην ιδιωτικοποίηση.

Ο εμπαιγμός και η καταστολή δε θα περάσουν.

Συνεχίζουμε  με συντονισμένους αγώνες για την ανάκληση όλων των μέτρων που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να προβεί άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο την ανάκληση όλων των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ και ιδιαίτερα την επιστροφή όλων των συναδέλφων μας που μετακινήθηκαν από τα ΠΥΣΠΕ Α΄ – Β΄ – Γ΄ Αθήνας στις Δ/νσεις Π. Ε. που ανήκουν, διότι η επιχειρούμενη από το ΥΠΑΙΘ επιβολή των νέων ρυθμίσεων για τις οργανικές θέσεις εγκυμονεί κινδύνους πλήρους κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας, αναφορικά με το ζήτημα των μεταθέσεων μας .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ 9 – 9 – 2013 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΣΠΕ Α΄ – Β΄- Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Π. Ε. ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ
  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Κ.Π.
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Για τα Δ. Σ. των Συλλόγων

Η Πρόεδρος                                                                   Ο Πρόεδρος

Φ. Καββαδία                                                              Ν. Παπασπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: